23 Μαρ 2011

Νέα εκδρομή στην Αγία Γη για την εορτή της Αναλήψεως

Με χαρά προετοιμάζουμε τη νέα μας εκδρομή για τη μεγάλη εορτή της Αναλήψεως στην Αγία Γη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διαρκεί 8 ημέρες και περιλαμβάνει πολλά επιπλέον που θεωρούνται προαιρετικά σε άλλες εκδρομές. Ήδη έχουν συμπληρωθεί οι περισσότερες θέσεις και απομένουν μόνο λίγες διαθέσιμες. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Πρόγραμμα 8ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 28 Μαΐου 4 Ιουνίου 2011

1η ΜΕΡΑ Σάββατο 28 Μαΐου 2011
Την Παρασκευή 27 Μαΐου συγκέντρωση στις 23:30 στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου και μεταφορά με πούλμαν στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Ιερουσαλήμ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα προσκυνήματα του Ναού της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε ολιγόωρη ανάπαυση και μεσημεριανό γεύμα. Το απόγευμα θα είναι ελεύθερο στη διάθεσή μας, ενώ το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετάσχουμε στη νυχτερινή Θ. Λειτουργία στον Παν. Τάφο.
2η ΜΕΡΑ Κυριακή 29 Μαΐου 2011
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Θείας Γεννήσεως. Στη συνέχεια επίσκεψη στο μοναστήρι που βρίσκεται χωριό των Ποιμένων και στην Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Ακολούθως επίσκεψη στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στην επιστροφή θα επισκεφθούμε α επισκεφθούμε την Μονή Αγίου Γεωργίου Μπετζάλα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
3η ΜΕΡΑ Δευτέρα 30 Μαΐου 2011
Νωρίς, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του, στον Ιορδάνη ποταμό (όπου θα τελεστεί η ακολουθία του αγιασμού) και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ. Το μεσημέρι θα κάνουμε βαρκάδα στη λίμνη Γεννησαρέτ. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
4η ΜΕΡΑ Τρίτη 31 Μαΐου 2011
Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη γυναικεία μονή της Βηθανίας. Στη συνέχεια επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου. Θα ακολουθήσει προσκύνημα στις μονές Σαρανταρίου Όρους, Προφήτου Ελισσαίου και Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στη Γεθσημανή. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ΜΕΡΑ Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011
Το πρωί θα κάνουμε τον περίπατό μας στο λόφο της Αγίας Σιών και στη περιοχή του Τείχους των Δακρύων και θα κατευθυνθούμε προς το Πραιτώριο και την Οδό του Μαρτυρίου. Θα ακολουθήσει η γνωριμία μας με τα μικρότερα μοναστήρια της πόλης (Σεϊδανάγια). Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
6η ΜΕΡΑ Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011 (της Αναλήψεως)
Το πρωί θα μεταφερθούμε στο Όρος των Ελαιών για τη Θεία Λειτουργία στον τόπο της Αναλήψεως του Κυρίου. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα του Όρους των Ελαιών. Θα ακολουθήσει η επίσκεψή μας στο Τελ Αβίβ (Ιόππη) και επιστρέφοντας θα προσκυνήσουμε στις μονές: Αγίου Συμεών, Τιμίου Σταυρού και Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Δείπνο και ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
7η ΜΕΡΑ Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 (Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης)
Το πρωί συμμετοχή στην πανήγυρη της Αγιοταφικής Αδελφότητας στο μοναστηριακό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου. Θα γνωρίσουμε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη συνέχεια η μέρα μας θα είναι ελεύθερη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
8η ΜΕΡΑ Σάββατο 4 Ιουνίου 2011
Στις 03:00 τα ξημερώματα αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Μετά τον έλεγχο πτήση για Αθήνα, άφιξη γύρω στις 9:00 και μεταφορά με πούλμαν στον Άγιο Δημήτριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: