18 Απρ 2010

Αιωνία η μνήμη του π. Μάρκου

Ο μακαριστός π. Μάρκος με ομάδα προσκυνητών από το Διόνυσο στον Ιορδάνη Ποταμό
(7 Μαρτίου 2010)
Κοιμήθηκε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2010, σε ηλικία 73 ετών, ο Αρχιμανδρίτης Μάρκος Μανώλης, ο οποίος από την Κυριακή των Βαΐων και λίγο πριν το πέρας της Θείας λειτουργίας , κατέρρευσε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Νοσοκομείο, όπου παρέμεινε όλες αυτές τις μέρες. Υπήρξε πνευματικός καθοδηγητής χιλιάδων ψυχών, ιδιαίτερα αγαπητός σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο και ήταν ο πνευματικός της Πανελληνίου Ορθοδόξου Ενώσεως έχοντας και την ευθύνη της έκδοσης της αγωνιστικής εφημερίδας Ορθόδοξος Τύπος.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Διόνυσο Αττικής, όπου για χρόνια λειτουργούσε και στον αύλιο χώρο της εκκλησίας έγινε και η ταφή του παρουσίας χιλιάδων χριστιανών.

Με τον μακαριστό πατέρα Μάρκο ταξιδέψαμε δύο φορές στην Αγία Γη τους τελευταίους 8 μήνες, το Σεπτέμβριο του 2009 και στις αρχές Μαρτίου 2010, από όπου και η αναμνηστική φωτογραφία με όλη την ομάδα προσκυνητών από το Διόνυσο στον Ιορδάνη ποταμό, όπου λίγο νωρίτερα ο π. Μάρκος είχε τελέσει την ακολουθία του Αγιασμού (7 Μαρτίου 2010).

Ο πατέρας Μάρκος για περισσότερα από είκοσι χρόνια περνούσε την πύλη των Φυλακών Ανηλίκων Αυλώνας, για να εξομολογήσει και να τελέσει θεία Λειτουργία. «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους νέους γιατί ζητάνε τη μετάνοια. Δεν πρέπει να παραμελούμε τους συνανθρώπους μας και πόσο μάλλον τα νεαρά παιδιά που έχουν ανάγκη τη φροντίδα και την αγάπη περισσότερο απ’ όλους μας», έλεγε στην τελευταία του συνέντευξη στην εφημερίδα «Espresso».

Ας έχουμε όλοι την ευχή του. Αιωνία του η μνήμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: