8 Απρ 2010

Συνέχεια της εκδρομής μας... Σαμάρεια και Γαλιλαία

Ολοκληρώσαμε και τη σημερινή μέρα της προσκυνηματικής μας εκδρομής. Η παρέα των 44 προσκυνητών από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Κάτω Κηφισιάς, με τους δύο ιερείς τους, τον π. Ιωάννη και τον π. Χαράλαμπο, ξεκίνησαν από πολύ νωρίς για να κάνουν την πρώτη τους στάση στη Σαμάρεια.
Εκεί, στο Φρέαρ του Ιακώβ, προσκυνήσαμε το σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου του νεομάρτυρα (όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία) και κάναμε δέηση. Αν και ο ηγούμενος, ο π.Ιουστίνος, έλειπε γευθήκαμε την πρωινή φιλοξενία της μονής.

Ακολούθησε η επίσκεψή μας στο Όρος Θαβώρ, όπου και συναντήσαμε πολλούς προσκυνητές, στη Ναζαρέτ, όπου χθες εορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και είδαμε στολισμένη με εκατοντάδες λουλούδια την εκκλησία του Ευαγγελισμού. Μετά προσκυνήσαμε στην Κανά και την Τιβεριάδα και στο μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων στην Καπερναούμ.

Η μέρα ήταν όμορφη, ούτε ζέστη αντιμετωπίσαμε, ούτε κρύο, μολονότι οι θερμοκρασίες αυτές τις μέρες είναι χαμηλότερες από τις συνηθισμένες αυτό το μήνα. Και έχοντας λίγο χρόνο στη διάθεσή μας, κάναμε και τη βαρκάδα μας μέσα στα νερά της λίμνης Γεννησαρέτ


Χριστός Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: