15 Σεπ 2011

Ολοκλήρωση της εκδρομής μας στην Πάτμο (και φωτογραφίες)

Με τη βοήθεια του Θεού ολοκληρώθηκε σήμερα (Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011) η εκδρομή μας στην Πάτμο. Το πρωί ανηφορήσαμε στη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού. Η μέρα ήταν υπέροχη, ηλιόλουστη και ζεστή και είχε τέτοια διαύγεια που φαίνονταν όλα τα γύρω νησιά του Αιγαίου. Πριν ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με τη Χώρα, όλοι μαζί φωτογραφηθήκαμε με φόντο τη Σκάλα και το λιμάνι της. 

Η ομάδα μας στη Χώρα φωτογραφημένη με φόντο τη Σκάλα (15 Σεπτεμβρίου 2011)

Περπατήσαμε μέσα στα γραφικά και υπέροχα σοκάκια της Χώρας, ενός μοναδικού οικισμού που προστατεύεται από την UNESCO και μαζί με τη Μονή του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης έχουν χαρακτηριστεί ως μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο ιστορικό μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής ακούσαμε τα θαυμαστά σημεία της Θεοτόκου και την ιστορία της Μονής. Επισκεφθήκαμε την Παναγία τη Διασώζουσα, τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας μας που καθημερινά σκορπίζει την ευλογία της στην Πάτμο με δεκάδες θαύματα. Η γνωριμία μας στη Χώρα ολοκληρώθηκε με το προσκύνημά μας στην μεγάλη Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Τι θα μπορούσαμε να πούμε για το σπουδαίο αυτό μοναστήρι με την ιστορία των εννέα αιώνων; Ακούσαμε ιστορικά στοιχεία και πνευματικό λόγο, προσκυνήσαμε το σκήνωμα του Οσίου Χριστοδούλου (του ιδρυτού της Μονής) και επισκεφθήκαμε το αξιόλογο μουσείο της Μονής με τους ανεκτίμητους θησαυρούς.

Ο Άγιος Καθηγούμενος και Πατριαρχικός Έξαρχος Πάτμου Αρχιμ. Αντίπας μιλάει στους προσκυνητές στο αρχονταρίκι του Αγίου Νεκταρίου στα Λουκάκια (15-09-2011)

Η προσκυνηματική μας μέρα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο Κάθισμα του Αγίου Νεκταρίου στα Λουκάκια, όπου αφού προσκυνήσαμε στο μικρό ναό, μας δέχθηκε στο αρχονταρίκι ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Θεολόγου Αρχιμ. Αντίπας. Μας μίλησε για την ιστορία του καθίσματος, τη χριστιανική ζωή της Πάτμου από τα χρόνια του Ευαγγελιστού Ιωάννου, αναφέρθηκε στα μηνύματα της Αποκάλυψης και έδωσε συμβουλές για την πνευματική ζωή.  

Η είσοδος της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής στη Χώρα της Πάτμου

Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε το απόγευμα στη Σκάλα και όλοι πλέον περιμένουμε το πλοίο που θα μας μεταφέρει πίσω στον Πειραιά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πανέμορφο νησί!!!
Αξέχαστη θα μας μείνει αυτή η εκδρομή!!!