14 Σεπ 2011

Σήμερα 14 Σεπτεμβρίου στην Πάτμο (και φωτογραφίες)

Σήμερα 14 Σεπτεμβρίου η εκκλησία μας τιμάει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Από νωρίς το πρωί όλη η ομάδα βρεθήκαμε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός του Ηγαπημένου. Συμμετείχαμε στη Θεία Λειτουργία και ασπαστήκαμε όλοι τον Σταυρό, λαμβάνοντας ευλογημένο βασιλικό. Στη συνέχεια, μετά το σύντομο κέρασμα, ακούσαμε την ιστορία της μονής και αναχωρήσαμε για το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. 

Οι προσκυνητές ασπάζονται τον Τίνιο Σταυρό στη Θ. Λειτουργία στη Μονή του Ευαγγελισμού (14-09-2011)

Αφού γευματίσαμε στην παραλία του Γροίκου (υπέροχα άλαδα πιάτα που μας είχαν προετοιμάσει) πήγαμε για ολιγόωρη ανάπαυση στο ξενοδοχείο μας. Μετά τις 6 το απόγευμα είχαμε μία μικρή σύναξη στην αυλή του ξενοδοχείου και στη συνέχεια περπατήσαμε παραλιακά μέχρι το βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου που σώζεται από τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν κοντά στο λιμάνι της Σκάλας.

Η ομάδα μας σε αναμνηστική φωτογραφία απέναντι από το βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννου, με φόντο τη Σκάλα και στο βάθος τη Χώρα με τη μεγάλη μονή του Θεολόγου (14-09-2011)

Εκεί δίπλα στη θάλασσα μιλήσαμε για το βίο του Ηγαπημένου Μαθητού και βγάλαμε αναμνηστική φωτογραφία. Εκείνη την ώρα ακούσαμε την καμπάνα από το μικρό εκκλησάκι του Θεολόγου και τον μαθητών του Αγίων Πολυκάρπου και Αντίπα. Στο παρεκκλήσιο αυτό, με μεγάλη χαρά, καθώς ο ήλιος έδυε, συμμετείχαμε στην Παράκληση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Οι προσκυνητές παρακολουθούν την Παράκληση του Αγίου Θεολόγου στο παρεκκλήσι δίπλα στο βαπτιστήριό του στη Σκάλα (14-09-2011)

Η μέρα μας ολοκληρώθηκε! Πριν από λίγα λεπτά η θέα της Σκάλας από τη Χώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: