25 Σεπ 2011

Εκδρομής συνέχεια...

Η εκδρομή μας συνεχίζεται… Την Πέμπτη μετά το γεύμα μας πήγαμε όλοι μαζί στο Ναό της Αναστάσεως και προσκυνήσαμε με την άνεση μας και αφού ολοκληρώσαμε τη γνωριμία επισκεφθήκαμε τα μοναστήρια της Σεϊδανάγιας (μας μίλησε η γερόντισσα Σεραφείμα) και της Μεγάλης Παναγίας (μας μίλησε η αδελφή Ειρήνη).

Η επόμενη μέρα (Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011) ήταν αφιερωμένη στη Γαλιλαία. Φύγαμε νωρίς το πρωί και δεν συναντήσαμε πουθενά κόσμο και κίνηση με αποτέλεσμα να απολαύσουμε το προσκύνημά μας χωρίς να κουραστούμε καθόλου. Ο ουρανός από το πρωί ήταν βαρύς με σύννεφα που μαρτυρούσαν βροχές! Επισκεφθήκαμε τη Ναζαρέτ και στη συνέχεια την Κανά όπου νιώσαμε την ατμόσφαιρα να ψυχραίνεται. Στη διαδρομή προς την Καπερναούμ μας έπιασε ψιλόβροχο που φτάνοντας στο μοναστήρι των Αποστόλων έγινε πιο έντονο, αλλά δεν κράτησε πολύ. Όταν λίγο αργότερα επισκεφθήκαμε την Τιβεριάδα, η βροχή ήταν πιο έντονή και μεγαλύτερη σε διάρκεια. Τα πρωτοβρόχια του Σεπτεμβρίου είχαν εμφανιστεί. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα σταματήσαμε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και το βράδυ αρκετοί από την ομάδα μας πήγαν στη νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.

Το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτου 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η τρίτη μέρα της εκδρομής ξεκίνησε νωρίς με έναν ευχάριστο αλλά και λίγο κουραστικό περίπατο (για όσους μπορούσαν να ακολουθήσουν). Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου βρεθήκαμε στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Χοτζεβίτου. Φτάσαμε ακριβώς τη στιγμή που τελείωνε η Θεία Λειτουργία. Και η κάθοδος στη χαράδρα και η άνοδος από το μοναστήρι έγιναν σε δροσιά λόγω της έντονης συννεφιάς. Καθώς πηγαίναμε στην Ιεριχώ έπεσαν οι πρώτες ψιχάλες της ημέρας. Όσοι ανέβηκαν στο Σαραντάριο Όρος επέστρεψαν μούσκεμα λόγω της μπόρας που ξέσπασε. Για μία ακόμα φορά συναντήσαμε  βροχή στην Ιεριχώ φέτος. Και τις δύο μέρες τα πρωτοβρόχια ήταν ευλογία για τον τόπο! Αφού προσκυνήσαμε και στο μοναστήρι του προφήτου Ελισσαίου πήγαμε στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό και επιστρέφοντας κάναμε στάση στη μονή της Βηθανίας. Η επόμενες στάσεις μας έγιναν στην κορυφή του Όρους των Ελαιών.  

Ο π. Αχίλλειος μιλάει στους προσκυνητές στη Μονή της Αναλήψεως (24-09-2011)

Εκεί προσκυνήσαμε στον τόπο της Αναλήψεως του Κυρίου, στη μονή της Αναλήψεως (ακριβώς απέναντι) όπου μας μίλησε ο π. Αχίλλειος και στη Βηθφαγή (εκεί όπου ξεκίνησε την πορεία του ο Κύριος, κατά τη θριαμβευτική του Είσοδο στα Ιεροσόλυμα). Η μέρα μας ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στη Μικρά Γαλιλαία…

Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει η νυχτερινή ακολουθία στον Ναό της Αναστάσεως και όλη η ομάδα είναι ήδη εκεί…


Δεν υπάρχουν σχόλια: