2 Σεπ 2010

Νέα εκδρομή για την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα

Μία νέα εκδρομή προετοιμάζουμε με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα. Υπάρχουν ακόμα θέσεις και όσοι ενδιαφέρεστε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ραδιοφωνικό σταθμό Πειραϊκή Εκκλησία στα τηλέφωνα 210 4118640 και 210 4118602. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής αυτής θα μας δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουμε σε πολλές λατρευτικές εκδηλώσεις και φυσικά να παραβρεθούμε στην λαμπρή περιφορά - λιτανεία του Τιμίου Ξύλου εντός του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως.

Πρόγραμμα 7ήμερης Εκδρομής στους Αγίους Τόπους με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 25 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου 2010
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010: Συγκέντρωση στις 23:00 στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Πειραιώς και μεταφορά με πούλμαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
1η ΜΕΡΑ Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010
Πτήση στις 02:15 τα ξημερώματα για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο για ανάπαυση. Μετά το μεσημεριανό γεύμα θα φύγουμε με τα πόδια για σύντομη ξενάγηση στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων Επιστροφή για ξεκούραση και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. (νυχτερινή λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο)
2η ΜΕΡΑ Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010
Μετά το πρωινό, μεταφορά στη Γεθσημανή και συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία. Ξενάγηση στη Γεθσημανή. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιεριχώ (Ι. Μ. του Προφήτου Ελισσαίου και το μοναστήρι του Σαρανταρίου Όρους). Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, το γυναικείο μοναστήρι της Βηθανίας και το όρος των Ελαιών. Δείπνο και διανυκτέρευση
3η ΜΕΡΑ Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Συμμετοχή στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και τη Λιτανεία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Μετά το πέρας θα ακολουθήσουμε τον Μακ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων στην αίθουσα του θρόνου του Πατριαρχείου Ξενάγηση στην Παλαιά Πόλη (Πραιτώριο, Οδός Μαρτυρίου, κ.α.). και ελεύθερος χρόνος. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
4η ΜΕΡΑ Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010
Έγερση νωρίς και μετά το πρωινό αναχώρηση για την περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και το μοναστήρι του Αγίου Θεοδοσίου. Στη συνέχεια προσκύνημα στο Χωριό των Ποιμένων και στη Βηθλεέμ, στο σπήλαιο της Θείας Γεννήσεως. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στις μονές του Τιμίου Σταυρού, του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και ξεκούραση.
5η ΜΕΡΑ Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010
Νωρίς το πρωί (μετά το πρόγευμα) αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Προσκύνημα στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα. Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό. Προσκύνημα στις Ι. Μ. Αγ. Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγ. Αποστόλων Καπερναούμ. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
6η ΜΕΡΑ Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου θα επισκεφθούμε την πόλη Νάμπλους (Νεάπολη) για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ και το μαρτυρικό σκήνωμα του Αγίου Γέροντος Φιλουμένου. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα, ελεύθερος χρόνος για τελευταίο προσκύνημα. Δείπνο και διανυκτέρευση
7η ΜΕΡΑ Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010
Στη 1:30 το πρωί έγερση, αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και πτήση στις 06:10 (τοπική ώρα) για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 09:10. Επιστροφή με πούλμαν στην Αγία Τριάδα Πειραιώς.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

kai mono pou diabasa to programma ezisa gia ena defterolepto ekei.... ax kai na ginotan na ertho..... alla ypoxreoseis.....