29 Σεπ 2010

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, επίσκεψη στην Γαλιλαία

Δέηση στην Ορεινή, στη γενέτειρα του Τιμίου Προδρόμου, Τρίτη 28 Σεπτεμβερίου 2010


Η προτελευταία μέρα της εκδρομής μας ήταν αφιερωμένη στην Γαλιλαία. Ξεκινήσαμε νωρίς και από την οδό της ερήμου ανεβήκαμε βόρεια με πρώτη επίσκεψη στο Θείον Όρος της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας. Μείναμε λίγη ώρα στο Θαβώρ και μετά επισκεφθήκαμε τη Ναζαρέτ. Αφού προσκυνήσαμε στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προχωρήσαμε μέχρι την έδρα της Μητροπόλεως Ναζαρέτ όπου προσκυνήσαμε στο ναό και στη συνέχεια μας μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ.κ. Κυριακός.
Οι επόμενες επισκέψεις μας ήταν στην Κανά, την Καπερναούμ και την Τιβεριάδα και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για την Ιερουσαλήμ. Φτάσαμε βράδυ και ενώ όλες τις άλλες μέρες οι δρόμοι ήταν γεμάτοι αυτοκίνητα και ο κόσμος κυκλοφορούσε μέχρι αργά στους δρόμους, σήμερα όλοι οι δρόμοι ήταν σχεδόν άδειοι και υπήρχε ελάχιστος κόσμος στο δρόμο. Τα μαγαζιά άλλωστε ήταν όλα κλειστά (στις ισραηλινές περιοχές). Είναι η περίοδος που εορτάζουν οι ισραηλινή την Σκηνοπηγία.
Αύριο το πρωί, με τη βοήθεια του Θεού, θα πάμε να λειτουργηθούμε στο Φρέαρ του Ιακώβ, δίπλα στο σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου του Αγιοταφίτου. Καληνύχτα από την Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: