26 Ιαν 2012

Η εκδρόμή μας στην Αγία Γη ξεκίνησε σήμερα 26 Ιανουαρίου 2012


Με τη βοήθεια του Θεού ξεκίνησε μία εκδρομή μας στην Αγία Γη με ομάδα προσκυνητών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας μας. Άλλοι γνωστοί και άλλοι άγνωστοι ματαξύ μας βρεθήκαμε στο αεροδρόμιο της Αθήνας γύρω στις 8 το πρωί της Πέμπτης 26 Ιανουαρίου 2012 και στις 10:20 πετάξαμε με την  EL AL για το Τελ Αβίβ. Είχαμε μία πολύ ομορφη και ήρεμη πτήση και φτάνοντας στο αεροδρόμιο, χωρίς καμία καθυστέρηση, επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν και ξεκινήσαμε αμέσως το πρόγραμμα της εκδρομής μας.  
  
  
Πρώτη μας στάση: το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Εκεί προσκυνήσαμε με την άνεσή μας τον τάφο του Αγίου μας και ο π. Νικόλαος (που είναι μαζί μας) τέλεσε σύντομη δέηση.  
Ο π. Νικόλαος τελεί δέηση στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου (26 Ιανουαρίου 2012)

Σε λιγότερο από μία ώρα φτάσαμε στα Ιεροσόλυμα, που σήμερα, ύστερα από την πιο κρύα εβδομάδα του φετεινού χειμώνα, είχαν μεν ψύχρα, αλλά όχι υπεροβολική. Μας υποδέχθηκε λιακάδα με λίγα σύννεφια και πριν τις 4 ήμασταν ήδη στην Αυλή του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως. Εκεί αφού αναφερθήκαμε στην ιστορία του ναού, εισήλθαμε και απολαύσαμε ένα ήσυχο και χωρίς κόσμο προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, τον Πανάγιο Τάφο και τα άλλα σημεία του Ναού. Πραγματική ευλογία και ανείπωτη συγκίνηση...
Η επόμενη στάση μας ήταν... στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτιά μας και ακολούθησε δείπνο. Η ημέρα μας ολοκληρώνεται αυτή την ώρα με ξεκούραση και ύπνο...
Αύριο ξυπνάμε νωρίς για τη δεύτερη μέρα της εκδρομής μας με όλους τους προσκυνητές ακροατές του «ραδιοφώνου που μιλάει στην ψυχή μας...»   

Δεν υπάρχουν σχόλια: