16 Ιουν 2011

Έκδρομή στην Αγία Γη 1-7 Ιουλίου 2011

Δείτε το πρόγραμμα της νέας εκδρομής μας και δηλώστε άμεσα συμμετοχή. Υπάρχουν ακόμα λίγες θέσεις σε μία πολύ καλή περίοδο με ένα πλήρες πρόγραμμα. Δηλώσεις συμμετοχής στο holylandtours@hotmail.com και στο 211 0123391.


Πρόγραμμα 7ήμερης προσκυνηματικής εκδρομής στην Αγία Γη


1η ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Στις 12 τα μεσάνυχτα συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και επιβίβαση στο αεροσκάφος. Πτήση στις 02:30 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Ιερουσαλήμ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα προσκυνήματα του Ναού της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και θα έχουμε ολιγόωρη ανάπαυση και μεσημεριανό γεύμα. Δυνατότητα επίσκεψης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε μοναστήρια στην Παλαιά Πόλη (Πραιτώριο, Οδό Μαρτυρίου, κ.α.). Διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε προαιρετικά το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβά. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στην περιοχή της Ιεριχούς (Ι. Μ. Προφήτου Ελισαίου, μοναστήρι του Σαρανταρίου Όρους και Ι. Μ. Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου) και θα γνωρίσουμε τον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστρέφοντας στην Ιερουσαλήμ θα σταματήσουμε στη Βηθανία. Δείπνο και διανυκτέρευση. (Νυχτερινή Θ. Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο).
3η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γεννήσεως. Ακολουθεί η προαιρετική επίσκεψη στη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Προσκύνημα στη μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και στο μοναστήρι των Ποιμένων. Επίσκεψη στις μονές του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου, του Τιμίου Σταυρού και στην Ορεινή, την πατρίδα του Τιμίου Προδρόμου. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος, δείπνο και ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
4η ΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Νωρίς, μετά το πρωινό, αναχώρηση για τα βόρεια του Ισραήλ. Στη συνέχεια θα προσκυνήσουμε στην Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
5η ΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τη Σαμάρεια και το Φρέαρ του Ιακώβ (σκήνωμα Αγίου Φιλουμένου) και επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα στάση στο Θεομητορικό μνήμα στη Γεθσημανή και στα προσκυνήματα του Όρους των Ελαιών. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Μετά το πρωινό περίπατος στον Λόφο της Σιών και την περιοχή του Τείχους των Δακρύων. Η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στην Ιερουσαλήμ για τελευταίο προσκύνημα και αγορές. Δυνατότητα για προαιρετικές επισκέψεις αναλόγως των συνθηκών. Γεύμα και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
7η ΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011
Στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα αναχώρηση από το ξενοδοχείο και άφιξη στο αεροδρόμιο για έλεγχο και στις 07:00 τα ξημερώματα πτήση επιστροφής για Αθήνα.


Η εκδρομή αυτή θα περιλαμβάνει και επισκέψεις σε πολλά άλλα μέρη που δεν αναγράφονται  στο παραπάνω πρόγραμμα. Κόστος συμμετοχής 870 ευρώ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: