28 Μαΐ 2011

Το ξεκίνημα της εκδρομής μας...

Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο 28 Μαΐου 2011 η νέα προσκυνηματική εκδρομή με μία ομάδα από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής, την οποία συνοδεύει ο π. Ευάγγελος. Η πτήση της Aegean αναχώρησε στις 2:20 τα ξημερώματα και ύστερα από μία ήσυχη (για λίγη ώρα υπήρξαν μόνο αναταράξεις) πτήση φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Κατά τη διάρκεια της πτήσης, επειδή σήμερα ήταν τα 12 γενέθλια της αεροπορικής εταιρείας AEGEAN AIRLINES προσφέρθηκε σε όλους γλυκό και στη συνέχεια έγινε μία κλήρωση ανάμεσα σε όλους τους επιβάτες και μία «τυχερή» από την ομάδα μας κέρδισε ένα δωρεάν αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή, προσφορά της εταιρείας.
Φεύγοντας από την Ελλάδα ο καιρός ήταν βροχερός και φτάνοντας στο Ισραήλ η βροχή μας υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο. Χωρίς ταλαιπωρία ολοκληρώσαμε άμεσα τους ελέγχους και λίγο αργότερα βρεθήκαμε στη μονή του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου προσκυνήσαμε στον Τάφο του Αγίου και ένα τεμάχιο από το άγιο Λείψανό του.
Όταν φτάσαμε στην Ιερουσαλήμ διασχίζοντας άδειους δρόμους (λόγω της αργίας του Σαββάτου) κατευθυνθήκαμε στο Ναό της Αναστάσεως όπου είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τα προσκυνήματα και να ανεβούμε στο Φρικτό Γολγοθά. Στη συνέχεια ήρθαμε στο ξενοδοχείο και ξεκουραστήκαμε ως τις 2:00 περίπου το μεσημέρι. Πήραμε το γεύμα μας και σε λίγο θα πάμε για ένα σύντομο περίπατο – προσκύνημα στην παλαιά πόλη για να γυρίσουμε νωρίς, ώστε το βράδυ να πάμε στη Λειτουργία στο Ναό της Αναστάσεως.
Οι πατέρες κατεβαίνουν εν πομπή από το Πατριαρχείο στο Ναό της Αναστάσεως για τον Εσπερινό της Κυριακής (Σάββατο 28 Μαΐου 2011, 16:00).
Στην ακολουθία προεξάρχει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ.κ. Αρίσταρχος (διακρίνεται στο βάθος).

Δεν υπάρχουν σχόλια: