4 Μαΐ 2010

Η νέα εκδρομή μας ξεκινάει...

Να που έφτασε και πάλι, με τη βοήθεια του Θεού, η ώρα που ξεκινάει η νέα μας εκδρομή. Με την πρωινή πτήση φεύγουμε για το Κάιρο της Αιγύπτου, όπου και θα κάνουμε τις πρώτες μας στάσεις. Την επόμενη μέρα θα ξεκινήσουμε για την έρημο του Σινά, με την ελπίδα πως τούτη τη φορά θα φτάσουμε ως την παραθαλάσσια πόλη Ραϊθώ για να επισκεφθούμεστο μετόχι του Αγίου Γεωργίου. Πέμπτη πρωί θα έχουμε την ευλογία να προσκυνήσουμε την πολιούχο του Σινά, την Αγία Αικατερίνα. Τα λείψανά της χαριτόβρυτα και ευωδιάζοντα θα δεχτούν τον ασπασμό και τις θερμές προσευχές μας. Το ίδιο βράδυ θα κοιμηθούμε στην πόλη που γεννήθηκε ο Σωτήρας και Λυτρωτής μας και από το πρωινό της Παρασκευής θα ξεκινήσουμε το προσκύνημά μας με την Αγία Γη.
Θα είναι οι τελευταίες μέρες που για φέτος θα ακουστούν τα αναστάσιμα τροπάρια. Τι χαρά και τι συγκίνηση που μας φέρνουν και τι παρηγοριά που μας γεμίζουν. Ευχαριστούμε το Θεό για το μεγάλο αυτό δώρο. Να βαδίζουμε εκεί όπου βάδισε και Εκείνος... και μάλιστα τέτοιες αναστάσιμες μέρες. Η εκδρομή μας αυτή είχε ήδη κλείσει εδώ και καιρό. Είναι μεγάλη η χαρά και η ευλογία που θα έχομε μαζί μας τη Γερόντισσα και αρκετές από τις μοναχές της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Μητρός του Ηγαπημένου Πάτμου. Το μοναστήρι διοργανώνει αυτή την εκδρομή και νιώθουμε μεγάλη ευθύνη για την προτίμησή τους να συνεργαστούν μαζί μας.
Αν και εσείς θέλετε να ζήσετε ένα πραγματικό και ουσιαστικό προσκύνημα στην Αγία Γη, υπάρχουν ακόμα θέσεις στην εκδρομή που προετοιμάζουμε για το ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Από τις 11 έως τις 16 Ιουνίου, πλήρες πρόγραμμα, διαμονή στην Παλαιά Πόλη για να είμαστε δίπλα στο Ναό της Αναστάσεως και προσκύνημα ουσίας. Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού.
Τις επόμενες μέρες θα δημοσιεύουμε τις εντυπώσεις μας από την προσκυνηματική μας ιερή αποδημία στην Αγία Γη. Χριστός Ανέστη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: