14 Μαΐ 2010

Νέα εκδρομή στην Αγία Γη

Κάθε φορά, όταν επιστρέφουμε στην Ελλάδα, έχοντας ολοκληρώσει μία προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Γη, νιώθουμε ανάμεικτα συναισθήματα. Χαρά και ευγνωμοσύνη που αξιωθήκαμε να βαδίσουμε στα μέρη αυτά, αλλά ταυτόχρονα λαχτάρα και ανυπομονησία μέχρι να τα καταφέρουμε και πάλι να βρεθούμε εκεί.
Είναι ιδιαίτερα παρήγορο για εμάς να ακούμε τον καρδιακό λόγο της ευχαριστίας από τους προσκυνητές. Μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζουμε. Μας οπλίζει υπομονή και πίστη για το έργο μας... Ένα έργο που ξεκίνησε απλά, χωρίς καμία προοπτική και σχεδιασμό, όταν επισκεφθήκαμε την Αγία Γη για πρώτη φορά το 1989. Από τότε πέρασαν χρόνια, γεμίσαμε τα διαβατήριά μας με σφραγίδες από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, περάσαμε μέρες πολλές εκεί, γνωρίσαμε τα μέρη και τους ανθρώπους και η καρδιά μας χτύπησε στο δικό τους ρυθμό.
Δεν ήταν φιλοδοξία μας να ασχοληθούμε πιο επαγγελματικά με τις προσκυνηματικές εκδρομές στην Αγία Γη. Ο Κύριος οδήγησε τα βήματά μας και τον ευχαριστούμε για αυτό. Εμείς το μόνο που κάνουμε, το μόνο που ευχόμαστε ο Θεός να μας επιτρέπει να κάνουμε, είναι να προετοιμάζουμε εκδρομές ουσιαστικές, καθαρά προσκυνηματικές και καθόλου τουριστικές. Πιστεύουμε ότι συνοδεύοντας μία ομάδα επισκεπτών στην Αγία Γη, δεν συνοδεύουμε ψαγμένους ή απαιτητικούς τουρίστες που αναζητούν απλές εμπειρίες περιηγητικές για να πλουτίσουν τις ταξιδιωτικές τους αναμνήσεις. Πιστεύουμε ότι συνταξιδεύουμε με ορθόδοξες ψυχές που διψάνε πνευματικά και αναζητούν την αλήθεια της πίστεώς μας στα μέρη εκείνα που διαδραματίστηκαν τα κορυφαία γεγονότα Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Ψυχές που θέλουν να ζήσουν το προσκύνημά τους και όχι απλά να περάσουν το χρόνο τους...
Έτσι λοιπόν όλες οι εκδρομές μας προσπαθούμε να είναι βιωματικές παρέχοντας σε όλους μας ευκαιρίες να αναζωογονηθούμε πνευματικά. Με αυτό το γνώμονα σχεδιάζουμε και την επόμενη εκδρομή μας στα μέσα του Ιουνίου. Από τις 11 μέχρι τις 16 Ιουνίου όσοι μπορείτε ελάτε μαζί μας. Ούτε υπερβολικές ζέστες μη σας τρομάζουν ούτε λόγια από διάφορους καλοπροαίρετους που χωρίς ποτέ να έχουν πάει στην Αγία Γη ξέρουν τα πάντα. Είναι μία όμορφη περίοδος και με την ελπίδα μας στον Κύριο και Θεό μας ευχόμαστε να μπορέσουμε να ζήσουμε ένα άξιο προσκύνημα. Για πληροφορίες και εγγραφές τηλεφωνήστε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας στους αριθμούς 210 4118602 και 210 4118640.

Δεν υπάρχουν σχόλια: