2 Μαρ 2012

Πρώτη εβδομάδα των Νηστειών στην Αγία Γη: πρώτη μέρα της εκδρομής μας


Με την βοήθεια του Θεού μας, ξεκινήσαμε μία ακόμα προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων. Από χθες, Πέμπτη 1η Μαρτίου, με μία ομάδα προσκυνητών βρισκόμαστε εδώ, διανύοντας την πρώτη εβδομάδα των Νηστειών. Την εκδρομή μας συνοδεύει ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ.κ. Ιωσήφ και αυτό αποτελεί μεγάλη χαρά και ιδιαίτερη ευλογία για όλους μας. 


Η μεγαλύτερη έκπληξη στο ταξίδι μας αυτό ήταν ο καιρός που μας υποδέχθηκε πριν καν ακόμα φτάσουμε... Ύστερα από μία σχετικά ήρεμη πτήση, το αεροσκάφος μας δεν μπορούσε για μισή ώρα να προσεγγίσει το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Με καθυστέρηση λοιπόν και εν μέσω αναταράξεων, προσπαθειών προσέγγισης, πυκνής νέφωσης και ισχυρής βροχόπτωσης, μπορέσαμε τελικώς να προσγειωθούμε... Από εκείνη τη στιγμή μέχρι και τώρα η βροχή (και όχι μόνο) δεν έχει σταματήσει!
Στο αεροδρόμιο δεν καθυστερήσαμε καθόλου. Τελειώσαμε τον έλεγχο και όλες τις διαδικασίες πολύ γρήγορα και σύντομα βρεθήκαμε στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Χρειαστήκαμε λίγο περισσότερο χρόνο από τον συνηθισμένο για να φτάσουμε τελικά στην Ιερουσαλήμ, λόγω της βροχής και της ομίχλης. Η βροχή, ωστόσο, είχε ως αποτέλεσμα να μην βρούμε ιδιαίτερο κόσμο στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Μπορέσαμε και γνωρίσαμε όλα τα παρεκκλήσιά του και φυσικά προσκυνήσαμε με άνεση στον Φρικτό Γολγοθά και στον Πανάγιο Τάφο. Όταν ολοκληρώσαμε την επίσκεψη μας στο Ναό, με την βροχή να μην έχει σταματήσει, αναχωρήσαμε για το ξενοδοχείο μας στο Χωριό των Ποιμένων. Τακτοποιηθήκαμε, δειπνήσαμε και αποσυρθήκαμε για ύπνο. Η βροχή εδώ στο Χωριό των Ποιμένων (στην περιοχή της Βηθλεέμ) συνεχίστηκε μέχρι το πρωί που ετοιμαστήκαμε για αναχώρηση...

Όμως ο καιρός στην Ιερουσαλήμ τη νύχτα είχε επιδεινωθεί και κατά τη διάρκειά της χιόνισε, με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν οι μετακινήσεις...
Σε λίγη ώρα η ομάδα μας θα παρακολουθήσει την ακολουθία της Α’ στάσης των Χαιρετισμών που θα τελέσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου στην Μονή των Ποιμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: