13 Ιουλ 2010

Νέα Προσκυνηματική εκδρομή: Κοίμηση της Θεοτόκου στη Γεθσημανή

Για την εκδρομή μας στις 16 Αυγούστου υπάρχουν λίγες ακόμα θέσεις. Όσοι προλάβετε και δηλώσετε συμμετοχή θα έχετε την ευκαιρία να βρεθείτε στο Όρος Θαβώρ τη βραδιά που ξημερώνει η μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως. Το βράδυ αυτό κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας παρατηρείται το φαινόμενο της Αγίας Νεφέλης... Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα δείτε στην προηγούμενη ακριβώς ανάρτηση.
Αν σας ενδιαφέρει να ζήσετε τους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θεομητορικό Μνήμα της Γεθσημανή, τότε διαβάστε το παρακάτω πρόγραμμα και δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας άμεσα ένα e-mail στη διεύθυνση holylandtours@hotmail.com ή καλέστε στο ταξιδιωτικό γραφείο Travelogue 211 012 3391. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν τη λιτανεία με την Εικόνα της Θεοτόκου από το Μετόχι της Γεθσημανή μέχρι τον Τάφο της Παναγίας μας, να ακούσουν τα Εγκώμια της Θεοτόκου και να ζήσουν στιγμές μοναδικές...


Πρόγραμμα 7ήμερης Εκδρομής στους Αγίους Τόπους 24 – 30 Αυγούστου 2010

1η ΜΕΡΑ Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 8:00 π. μ. και πτήση με EL AL στις 10:35 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων (Πραιτώριο, Οδός Μαρτυρίου, κ.α.). Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση Το βράδυ νυχτερινή λειτουργία στο μετόχι της Γεθσημανή, απέναντι από τον Ναό της Αναστάσεως, για όποιον το επιθυμεί.
2η ΜΕΡΑ Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010
Τις πρώτες πρωινές ώρες συμμετοχή στην λιτανεία της Θαυματουργού εικόνας της Θεοτόκου από το Μετόχι ως τον Τάφο της στη Γεθσημανή. Επιστροφή για πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και το μοναστήρι του Αγίου Θεοδοσίου. Στη συνέχεια προσκύνημα στο Χωριό των Ποιμένων και τη Βηθλεέμ, στο σπήλαιο της Θείας Γεννήσεως. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στις μονές του Τιμίου Σταυρού, του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση
3η ΜΕΡΑ Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010
Νωρίς το πρωί (μετά το πρόγευμα) αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Προσκύνημα στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα. Αγιασμός. (Προαιρετική βαρκάδα στη λίμνη της Τιβεριάδας). Προσκύνημα στις Ι. Μ. Αγ. Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγ. Αποστόλων Καπερναούμ. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
4η ΜΕΡΑ Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
Μετά το πρωινό, μεταφορά στη Γεθσημανή για την ακολουθία των Εγκωμίων της Θεοτόκου. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιεριχώ (Ι. Μ. του Προφήτου Ελισσαίου και το μοναστήρι του Σαρανταρίου Όρους). Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στο γυναικείο μοναστήρι της Βηθανίας και τη Γεθσημανή. Δείπνο και διανυκτέρευση
5η ΜΕΡΑ Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
Η Κοίμηση της Θεοτόκου. Συμμετοχή στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Τάφο της Παναγίας μας και η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για περιήγηση στην Παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων. Το απόγευμα περίπατος στην περιοχή του Τείχους των Δακρύων και το Λόφο της Αγίας Σιών. Δείπνο στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
6η ΜΕΡΑ Κυριακή 29 Αυγούστου 2010
Μετά το πρωινό και επίσκεψη στην περιοχή της Ναμπλούς για προσκύνημα στο Φρέαρ του Ιακώβ. Κατά την επιστροφή στα Ιεροσόλυμα στάσεις στα προσκυνήματα του Όρους των Ελαιών. Ελεύθερος χρόνος, δείπνο και ξεκούραση.
7η ΜΕΡΑ Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010
Στις 2:00 το πρωί έγερση, αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και πτήση στις 07:10 με EL AL για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 09:10.

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια με ELAL Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα. Διαμονή σε ξενοδοχείο (6 νύχτες) εντός των τειχών της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων, σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή. Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν κατά το πρόγραμμα. Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Άνοδος στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Αρχηγός – συνοδός – ξεναγός, Αστική Ασφάλεια.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ τα φιλοδωρήματα, οι προαιρετικές επισκέψεις και ό,τι άλλο ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: