7 Ιουλ 2010

Νέα προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Γη (Σινά και Ιεροσόλυμα) από 16 έως 24 Αυγούστου με την ευκαιρία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας. Υπάρχουν ακόμα θέσεις διαθέσιμες. Στείλτε μας e-mail ή τηλεφωνήστε στον π. Βασίλειο στο 6976 608832 από τον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου Μεταμορφώσεως Αττικής.

Πρόγραμμα 9ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους Αγίους Τόπους και το Σινά
16 – 24 Αυγούστου 2010 (Μεταμόρφωση στο Όρος Θαβώρ)

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010
Πτήση στις 10:35 για Τελ Αβίβ. Άφιξη στο Ισραήλ και επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Στη συνέχεια μεταφορά στο νότιο Ισραήλ όπου θα διαβούμε τα σύνορα και θα εισέλθουμε στην Αίγυπτο. Μετά τους ελέγχους αναχώρηση για την έρημο του Σινά. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση
2η ΜΕΡΑ Τρίτη 17 Αυγούστου 2010
Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής και στη συνέχεια προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνας και ξενάγηση στη Μονή. Εσπερινός στο μοναστήρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ΜΕΡΑ Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα σύνορα και αναχώρηση με διάφορες στάσεις για τη Ναζαρέτ. Δείπνο στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Το βράδυ μετάβαση στο Όρος Θαβώρ και συμμετοχή στη νυχτερινή πατριαρχική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
4η ΜΕΡΑ Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010
Επίσκεψη στο προσκύνημα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Κανά όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο του θαύμα και τις μονές των Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ και Τιβεριάδος, στη λίμνη της Γεννησαρέτ και τον Ιορδάνη ποταμό . Αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα και. Άφιξη στο ξενοδοχείο και δείπνο.
5η ΜΕΡΑ Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010
Μετά το πρωινό ξενάγηση και προσκύνημα στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (φρικτός Γολγοθάς, Πανάγιος Τάφος, κ.α.). Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και γνωριμία με την Οδό του Μαρτυρίου και τα μικρότερα μοναστήρια μέσα στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Δείπνο και διανυκτέρευση
6η ΜΕΡΑ Σάββατο 21 Αυγούστου 2010
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα μοναστήρια της Ιεριχούς (Σαρανταρίου Όρους και Προφήτου Ελισσαίου). Προαιρετική επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στο Χοτζεβά. Στάση στο μοναστήρι του Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου και επίσκεψη στη Βηθανία και το Φρέαρ του Ιακώβ και το Όρος των Ελαιών. Τα μεσάνυχτα νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.
7η ΜΕΡΑ Κυριακή 22 Αυγούστου 2010
Πρωινός εκκλησιασμός και μέρα ελεύθερη για επισκέψεις στην Παλαιά Πόλη και τα υπόλοιπα προσκυνήματά της. Δείπνο και διανυκτέρευση
8η ΜΕΡΑ Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010
Έγερση νωρίς και μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε στο χωριό των Ποιμένων, την περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, το μοναστήρι του Αγίου Θεοδοσίου και το Σπήλαιο της Θείας Γεννήσεως. Προσκύνημα στις μονές Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, Τιμίου Σταυρού και στη Γεθσημανή. Δείπνο και ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
9η ΜΕΡΑ Τρίτη 24 Αυγούστου 2010
Στις 2:30 το πρωί έγερση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και πτήση στις 07:10 για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 09:25.

Στο κόστος συμμετοχής περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα.
Διαμονή σε ξενοδοχείο στο Σινά (2 βράδια), 1 βράδυ σε ξενοδοχείο στη Ναζαρέτ και σε ξενοδοχείο (5 νύχτες) εντός των τειχών της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων.
Πρωινό και δείπνο καθημερινά Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν. Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
Η άνοδος στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Αρχηγός – συνοδός – ξεναγός.
Αστική Ασφάλεια.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: ΟΙ προαιρετικές εκδρομές,τα φιλοδωρήματα και ό,τι άλλο ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: