14 Ιουν 2010

Νέα εκδρομή σε εξέλιξη (11-16 Ιουνίου 2010)

Μία ακόμα εκδρομή μας είναι σε εξέλιξη αυτές τις μέρες. Από το πρωί της Παρασκευής 11 Ιουνίου βρισκόμαστε στην Αγία Γη με 44 προσκυνητές, ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας. Η όμορφη πτήση ξεκίνησε την εκδρομή μας και η πρώτη εντύπωση ήταν η ζέστη που μας περίμενε. Αλλά καλοκαίρι είναι, ζέστη θα κάνει... Απλά τις πρώτες μέρες ο Ιούνιος μας θύμισε μάλλον τελείωμα φθινοπώρου. Επισκεφθήκαμε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου όπου προσκυνήσαμε τον τάφο του και απολαύσαμε τον ήσυχο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου σχεδόν χωρίς κόσμο ολοκληρώσαμε την πρώτη μας γνωριμία.
Η επόμενη μέρα (το Σάββατο) είχε το περισσότερο περπάτημα και την περισσότερη ζέστη. Ήμασταν και 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην περιοχή της Ιεριχούς, αναμενόμενο ήταν... Πρώτη μας στάση το μοναστήρι του Χοτζεβά, όπου οι πιο πολλοί κατέβηκαν στη χαράδρα. Ακολούθησε η μονή του Προφήτου Ελισσαίου και η μεγάλη ευλογία να βρεθούμε στο ακριβές σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας (ύστερα από άδεια των στρατιωτικών αρχών) όπου τελέσαμε την ακολουθία του Αγιασμού (μαζί μας είναι ο π. Θεοφάνης από τον Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου Πειραιώς).
Στη συνέχεια πήγαμε στο Σαραντάριο Όρος, στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου (όπου το δροσερό καρπούζι που μας πρόσφεραν ήταν βάλσαμο πραγματικό μέσα στην καυτή έρημο), στο Φρέαρ του Ιακώβ και στην κορυφή του Όρους των Ελαιών. Τα μεσάνυχτα η ομάδα βρέθηκε στον Ναό της Αναστάσεως για τη νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.
Την Κυριακή 13 Ιουνίου επισκεφθήκαμε το Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ, την Κανά, την Καπερναούμ, την Τιβεριάδα και τη Βηθανία, αλλά είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και μία βαρκάδα στα νερά της λίμνης Γεννησαρέτ.
Η Παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ είναι τα βράδια γεμάτη κόσμο αυτές τις μέρες. Ακολουθώντας τις φωτεινές γιρλάντες ανακαλύπτουν απίστευτες γωνιές τις πόλης, φωτισμένες με ιδιαίτερο τρόπο. Τα τείχη, τα καμπαναριά, τα κτήρια ακόμα και τα δέντρα είναι φωτισμένα κατάλληλα, ενώ διάφορες φωτεινές κατασκευές εντυπωσιάζουν τους πάντες. Αυτό είναι το Φεστιβάλ του Φωτός που έχει μεταμορφώσει όλη την πόλη.

Οι καμπάνες στο μοναστήρι του Χοτζεβά ηχούν και υποδέχονται την ομάδα των προσκυνητών του ραδιοφωνικού σταθμού της Πειραϊκής Εκκλησίας, Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: