9 Μαρ 2010

Ολοκληρώθηκε η εκδρομή μας στην Αγία Γη

Εμείς οι άνθρωποι κάνουμε σχέδια και προσπαθούμε ανθρωπίνως να τα πετύχουμε. Υπάρχουν όμως και αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν εύκολα να μας ανατρέψουν τα δικά μας δεδομένα. Όταν προετοιμάζαμε αυτή την εκδρομή μας (6-11 Μαρτίου) αλλά και την επόμενη (11-16 Μαρτίου) σε καμία περίπτωση δεν περνούσε από το μυαλό μας ότι στις 11 Μαρτίου θα υπήρχε γενική απεργία στην Ελλάδα και δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί καμία πτήση, από και προς την Ελλάδα. Τους αστάθμητους παράγοντες δεν τους θεωρούμε τυχαίους, αλλά πρόβλεψη και πρόνοια Θεού.

Έτσι λοιπόν, ήταν από Θεού, η εκδρομή μας αυτή να ολοκληρωθεί σήμερα και να επιστρέψει η ομάδα στην Αθήνα την Τετάρτη 10 και όχι την Πέμπτη 11 Μαρτίου, μία μέρα νωρίτερα από την αρχική μας επιθυμία και σχεδιασμό.

Σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου ξεκινήσαμε το πρωί για το μοναστήρι του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Από εκεί κατευθυνθήκαμε στη Λαύρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Οι άνδρες εισήλθαν στο άβατο μοναστήρι και προσκύνησαν το ολόσωμο σκήνωμα του Αγίου μας, αλλά και τα άλλα σπουδαία προσκυνήματα της μονής. Οι γυναίκες που έμειναν έξω από τη μονή ωφελήθηκαν πολλαπλώς και είχαν την ευκαιρία να ακούσουν λόγο πνευματικό και ορθόδοξο από έναν από τους πατέρες της Μονής. Ακολούθησε το μοναστήρι στο Χωριό των Ποιμένων και στο Σπήλαιο της Θείας Γεννήσεως, όπου υπήρχαν περισσότερα από 60 λεωφορεία με τουρίστες από κάθε γωνιά της γης. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα προσκυνήσαμε στις μονές του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, του Τιμίου Σταυρού και αργά το μεσημέρι όλοι οι προσκυνητές έψαλλαν βυζαντινούς ύμνους μπροστά στον Τάφο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Αύριο το μεσημέρι 24 ώρες νωρίτερα από το αρχικό πρόγραμμα, οι προσκυνητές από το Διόνυσο θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Η επόμενη εκδρομή που επρόκειτο να έρθει στην Αγία Γη στις 11 Μαρτίου, ακυρώθηκε εντελώς.

Δόξα τω Θεώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: