8 Μαρ 2010

Η εκδρομή μας συνεχίζεται...

Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση συνεχίζουμε το πρόγραμμα της εκδρομής μας. Χθες Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως βρεθήκαμε στο Ναό της Αναστάσεως στην πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο. Ακολούθησε η περιφορά του Τιμίου Ξύλου στον αυτοκρατορικό Σταυρό μέσα στο Ναό (φωτογραφίες στην χθεσινή μας καταχώρηση). Μετά την ολοκλήρωση της λιτανείας ακολουθήσαμε τον Πατριάρχη και μείναμε στην αίθουσα του θρόνου όπου ακούσαμε το σύντομο πανηγυρικό της ημέρας.
Στη συνέχεια πήγαμε στο Φρέαρ του Ιακώβ, όπου προσκυνήσαμε το σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου του νεομάρτυρα και ακούσαμε τα φλογερά λόγια του ηγουμένου της μονής, π. Ιουστίνου. Καθώς έφτανε το απόγευμα βρεθήκαμε στη Βηθανία (ύστερα από ένα φοβερό μποτιλιάρισμα στο δρόμο που μας έκλεψε αρκετό χρόνο από το προσκύνημά μας). Στο γυναικείο μοναστήρι της Βηθανίας ο π. Μάρκος που συνοδεύει την εκδρομή τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού γέροντα της Βηθανίας π. Θεοδοσίου. Ήταν ήδη αργά το απόγευμα όταν επιστρέψαμε στα Ιεροσόλυμα.
Σήμερα, Δευτέρα 8 Μαρτίου, από νωρίς ξεκινήσαμε για το βόρειο Ισραήλ. Πρώτη στάση κάναμε στο Όρος Θαβώρ, όπου μείναμε αρκετή ώρα, κάναμε τη δέησή μας και ακούσαμε όσα μας είπε ο π. Ιλαρίων. Μετά πήγαμε και προσκηνύσαμε τον τόπο όπου έγινε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και το μέρος όπου έγινε το πρώτο θαύμα του Κυρίου στην Κανά. Ακολούθησε ο αγιασμός των υδάτων στον ευλογημένο ποταμό Ιορδάνη και μία υπέροχη βαρκάδα στα σχεδόν ακίνητα νερά της λίμνης Γεννησαρέτ. Ολοκληρώσαμε το προσκύνημά μας στις μονές των Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και την Καπερναούμ. Σχεδόν στις 7 το απόγευμα φτάσαμε στο μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, όπου τοποθετούνται τα τελευταία ψηφιδωτά στο δάπεδο του πρόναου για να είναι έτοιμος να υποδεχτεί τα πλήθη κόσμου που θα φτάσουν σε λίγες μέρες για το πανηγύρι της Μονής.
Αρκετά κουρασμένοι αλλά με την ψυχή μας γεμάτη φτάσαμε λίγο πριν τις 9 το βράδυ στα Ιεροσόλυμα.
Και κάτι τελευταίο: Ο καιρός είναι ιδιαίτερα ευχάριστος και αρκετά ζεστός, σε αντίθεση με το κρύο που ακούμε ότι υπάρχει αυτές τις μέρες στην Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: