1 Μαρ 2010

Πρόγραμμα Προσκυνηματικής Εκδρομής 20-27 Απριλίου 2010

Για την παρακάτω εκδρομή υπάρχουν ακόμα λίγες θέσεις. Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε άμεσα μαζί με e-mail holylandtours@hotmail.com για να σας δώσουμε και τις υπόλιπες λεπτομέρειες.
1η ΜΕΡΑ Τρίτη 20 Απριλίου 2010
Πτήση με Aegean Airlines στις 11:25 για το Κάιρο της Αιγύπτου. Άμεση αναχώρηση για τη χερσόνησο του Σινά, στάση στο γυναικείο ησυχαστήριο της Φαράν, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και σύντομη επίσκεψη στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Τετάρτη 21 Απριλίου 2010
Πρωινή Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής και στη συνέχεια ξενάγηση στο εσωτερικό της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή των συνόρων του Ισραήλ με την Αίγυπτο. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων επιβίβαση σε άλλο πούλμαν και κατεύθυνση προς Ιερουσαλήμ. Προαιρετική επίσκεψη στο περίφημο ενυδρείο του Εϊλάτ που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ΜΕΡΑ Πέμπτη 22 Απριλίου 2010
Μετά το πρωινό μας γνωριμία με τα προσκυνήματα του Π. Ν. της Αναστάσεως όπου υπάρχουν ο Φρικτός Γολγοθάς και ο Πανάγιος Τάφος του Κυρίου μας και με τα πόδια θα περπατήσουμε και θα ξεναγηθούμε στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων (Οίκος Ιωακείμ και Άννης, Πραιτώριο, Οδός Μαρτυρίου, κ.α. μοναστήρια) Δείπνο και διανυκτέρευση
4η ΜΕΡΑ Παρασκευή 23 Απριλίου 2010
Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό, επίσκεψη στο Θεομητορικό μνήμα στη Γεθσημανή και στη συνέχεια αναχώρηση για την περιοχή της Ιεριχούς όπου βρίσκεται η Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου και το μοναστήρι του Σαρανταρίου Όρους. Επίσκεψη στη συνέχεια στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στο γυναικείο μοναστήρι της Βηθανίας, στο Όρος των Ελαιών και το λόφο της Αγίας Σιών. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ΜΕΡΑ Σάββατο 24 Απριλίου 2010
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου θα επισκεφθούμε την πόλη Νάμπλους (Νεάπολη) για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ και το μαρτυρικό σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα, επίσκεψη στις Μονές Αγίου Συμεών, Τιμίου Σταυρού και Τιμίου Προδρόμου. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και ξεκούραση. Γύρω στα μεσάνυχτα προαιρετική συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.
6η ΜΕΡΑ Κυριακή 25 Απριλίου 2010
Νωρίς, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε στην Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του, στον Ιορδάνη ποταμό (όπου θα τελεστεί η ακολουθία του αγιασμού) και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
7η ΜΕΡΑ Δευτέρα 26 Απριλίου 2010
Έγερση νωρίς και μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε στο χωριό των Ποιμένων και το μοναστήρι μας που βρίσκεται εκεί και στην Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Ακολούθως προαιρετική επίσκεψη στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και στη συνέχεια προσκύνημα στη Βηθλεέμ στο Σπήλαιο της Θείας Γεννήσεως. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος, δείπνο και ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
8η ΜΕΡΑ Τρίτη 27 Απριλίου
Στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα αναχώρηση από το ξενοδοχείο και άφιξη στο αεροδρόμιο για έλεγχο και στις 05:10 τα ξημερώματα πτήση με Aegean για Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: