17 Μαρ 2015

Κυριακή της Σαμαρείτιδας στο Φρέαρ του Ιακώβ στη Σαμάρεια (2015)

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής στην Αγία Γη με την ευκαιρία της Κυριακής της Σαμαρείτιδας και των εορτασμών που γίνονται κάθε χρόνο αυτή τη μέρα στο Φρέαρ του Ιακώβ. Πρόκειται για μία μοναδική ευκαιρία σε μία όμορφη αναστάσιμη περίοδο, όπου θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε τα πανάγια προσκυνήματα το Μάιο του 2015.

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους  Αγίους Τόπους  
7 - 12 Μαΐου 2015
1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 7 Μαΐου 2015
Συγκέντρωση στο Μητροπολιτικό Ναό της Άμφισσας στις 03:00 τα ξημερώματα και αναχώρηση για Αθήνα με πούλμαν. Άφιξη στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση με EL AL στις 10:10 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στην Ι. Μ. Αγ. Γεωργίου  στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Αναχώρηση για Βηθλεέμ με στάσεις στις μονές: Αγίου Συμεών, Τιμίου Σταυρού και Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Επίσκεψη στον Ναό της Γεννήσεως του Κυρίου στη Βηθλεέμ, άφιξη και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Παρασκευή 8 Μαΐου 2015
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Γαλιλαία στα βόρεια του Ισραήλ. Θα φτάσουμε πρώτα στην Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του, και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ.  Επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου, επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ΜΕΡΑ Σάββατο 9 Μαΐου 2015
Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό, επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου. Μεταφορά στην περιοχή της Ιεριχούς και προσκύνημα στις μονές Σαρανταρίου Όρους, Προφήτου Ελισσαίου και θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στη γυναικεία μονή της Βηθανίας, θα επισκεφθούμε την περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, το μοναστήρι του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και τη Μονή των Ποιμένων. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ΜΕΡΑ Κυριακή 10 Μαΐου 2015 (της Σαμαρείτιδος)
Το πρωί θα μεταφερθούμε στο προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ στην περιοχή της Σαμάρειας για την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Κατά την επιστροφή στα Ιεροσόλυμα και θα σταματήσουμε στην κορυφή του Όρους των Ελαιών για να γνωρίσουμε τα εκεί προσκυνήματα και θα προσκυνήσουμε στη Γεθσημανή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δέιπνο και διανυκτέρευση.
5η ΜΕΡΑ Δευτέρα 11 Μαΐου 2015
Μέρα αφιερωμένη στην Ιερουσαλήμ. Ξεκινάμε με περίπατο στο λόφο της Αγίας Σιών, στην περιοχή του Τείχους των Δακρύων. Θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως τον Φρικτό Γολγοθά και τον Πανάγιο Τάφο. Αφού θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας, στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς το Πραιτώριο και την Οδό του Μαρτυρίου. Γνωριμία με μικρότερα μοναστήρια της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχεἰο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ΜΕΡΑ Τρίτη 12 Μαΐου 2015
Στις 02:30 τα ξημερώματα αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Μετά τον έλεγχο, πτήση για Αθήνα στις 07:10, άφιξη γύρω στις 9:20 στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Μεταφορά στην Άμφισσα.
Διοργάνωση: Travelogue, travel & tourism
Τιμή: Διαφορετική τιμή για αναχωρήσεις από Αθήνα (το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο)
Πληροφορίες στο 211 012 3391 και στο Info@travelogue.gr
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ - Αθήνα με EL AL. Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια στο καινούριο  ξενοδοχείο ShepherdsHouse Hotel  στο Χωριό των Ποιμένων  (5 βράδια).  Πρόγευμα και δείπνο καθημερινά. Ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Μεταφορές, μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Άνοδος στο Θαβώρ με μικρά πούλμαν και μεταφορά στον Άγιο Σάββα. Φόροι αεροδρομίων.

ΔΕΝ περιλαμβάνονται: Οι προαιρετικές επισκέψεις, τα φιλοδωρήματα και ό,τι άλλο δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των συνεχών διακυμάνσεων στην ισοτιμία του δολλαρίου, οι τελική τιμή ενδέχεται να αυξηθεί. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί η πιθανή αύξηση θα ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ στο κόστος της εκδρομής. Το κόστος έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τις προσφορές που μας δόθηκαν από εταιρείες και ξενοδοχεία στις 3 Δεκεμβρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια: