28 Ιουν 2012

Μεταμόρφωση στο Όρος Θβώρ (νέα εκδρομή 17-23 Αυγούστου 2012)

Επειδή είναι μεγάλο το ενδιαφέρον από πολλούς να βρεθούν τη βραδιά που ξημερώνει η μεγάλη εορτή της Μεταμορφώσεως στο Όρος Θαβώρ, προετοιμάσαμε το παρακάτω πρόγραμμα και το αναρτούμε σήμερα. όσοι ενδιαφέρεστε δηλώστε άμεσα συμμετοχή στο 211 012 3391 και στο info@travelogue.gr γιατί θα τηρηρθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας. Τη βραδιά εκείνη εμφανίζεται στο Όρος Θαβώρ η νεφέλη και πολλοί προσκυνητές, κατά την πίστη τους, βλέπουν φως εν μέσω της νεφέλης αυτής, όπως αναφέρεται στο Ιερό Ευαγγέλιο. Πρόκειται για μία θαυμαστή στιγμή. Δείτε στη συνέχεια αναλυτικά το πρόγραμμα.


Πρόγραμμα 7ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους Αγίους Τόπους των Ιεροσολύμων
17 – 23 Αυγούστου 2012 (Μεταμόρφωση στο Όρος Θαβώρ)

1η ΜΕΡΑ Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012
Στις 8:00 το πρωί συγκέντρωση στο αεροδρόμιο. Μετά τον έλεγχο πτήση με Ισραηλινές  Αερογραμμές στις 10:35 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου. Άφιξη στην Ιερουσαλήμ, όπου θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα του Ναού της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.) Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Σάββατο 18 Αυγούστου 2012
Μετά το πρωινό θα κάνουμε τον περίπατό μας στο λόφο της Αγίας Σιών, στην περιοχή του Τείχους των Δακρύων και θα κατευθυνθούμε προς το Πραιτώριο και την Οδό του Μαρτυρίου. Θα ακολουθήσει η γνωριμία μας με κάποια από τα μικρότερα μοναστήρια της πόλης. Γεύμα στο ξενοδοχείο και υποχρεωτική ανάπαυση. Στις 19:00 θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας. Άνοδος στο Όρος Θαβώρ για την πανηγυρική νυχτερινή υπαίθρια Θεία Λειτουργία για την εορτή της Μεταμορφώσεως. Θα παραμείνουμε στους χώρους της μονής μέχρι τις 8:00 που θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και πάλι.
3η ΜΕΡΑ Κυριακή 19 Αυγούστου 2012
Σύντομη στάση για έναν προαιρετικό καφέ ή ρόφημα  και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το προσκύνημα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ, την Κανά όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο του θαύμα και τις μονές των Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ και Τιβεριάδος στη λίμνη της Γενησαρέτ. Κατά την επιστροφή θα κάνουμε στάση στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ΜΕΡΑ Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012
Έγερση νωρίς και μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε στο χωριό των Ποιμένων και θα ακολουθήσει η επίσκεψη στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Θεοδοσίου και στη Βηθλεέμ στο Σπήλαιο της Θείας Γεννήσεως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις μονές Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, Τιμίου Σταυρού και Τιμίου Προδρόμου. Δείπνο και ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
5η ΜΕΡΑ Τρίτη 21 Αυγούστου 2012
Μετά το  πρωινό αναχώρηση για την Ι.Μ. της Βηθανίας και στη συνέχεια επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στο Χοτζεβά και στα μοναστήρια της Ιεριχούς (Σαρανταρίου Όρους και Προφήτου Ελισσαίου). Επιστρέφοντας θα γνωρίσουμε το Όρος των Ελαιών και θα σταματήσουμε στον Τάφο της Παναγίας και στα προσκυνήματα της Γεθσημανή. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο. Τα μεσάνυχτα νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο για όποιον το επιθυμεί.
6η ΜΕΡΑ Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012
Ημέρα ελεύθερη για περιήγηση στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και δυνατότητα επίσκεψης στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Δείπνο νωρίς το απόγευμα και χρόνος για προετοιμασία. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
7η ΜΕΡΑ Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012
Στις 2:30 το πρωί έγερση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και πτήση στις 07:10 με Ισραηλινές Αερογραμμές για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 09:15.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο € 720 σε δίκλινο δωμάτιο
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα. Διαμονή σε ξενοδοχείο  (6 νύχτες) εντός των τειχών της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων. Πρωινό και δείπνο. Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν. Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Η άνοδος στο Όρος Θαβώρ με ταξί και η επίσκεψη στον Άγιο Σάββα με μικρά πούλμαν Αρχηγός – συνοδός – ξεναγός.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Προαιρετικές επισκέψεις, οι χώροι που έχουν χρέωση εισόδου, τα φιλοδωρήματα και ό,τι άλλο ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των συνεχών διακυμάνσεων στην τιμή του πετρελαίου και στην ισοτιμία του δολλαρίου, οι τιμές και οι φόροι μεταβάλλονται διαρκώς. Ενδέχεται να αυξηθούν και η πιθανή αυτή αύξηση (αν συμβεί) θα ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ στο ΚΟΣΤΟΣ της εκδρομής. Το κόστος της εκδρομής έχει υπολογιστεί με τις τιμές που μας έδωσαν οι εταιρίες στις 15 Μαΐου 2012
ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα διαβατήρια πρέπει να έχουν περιθώριο 6 μηνών μέχρι τη λήξη τους.
Για την εγγραφή απαιτείται άμεση καταβολή €350 μαζί με φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου. ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ θα πρέπει να έχει εξοφληθεί μέχρι τις 7 ΑΥΓΟΥΣΤΥΟΥ 2012.
Διογάνωση: Travelogue, travel & tourism

Δεν υπάρχουν σχόλια: