8 Ιουλ 2011

Ευχές από τα Ιεροσόλυμα...

Από την Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ στέλνουμε τις ευχές μας σε όλους εσάς που τώρα μας διαβάζετε. Ξεκινήσαμε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 8 Ιουλίου, από την Αθήνα μαζί με 50 προσκυνητές για να γνωρίσουμε την Αγία Γη. Της εκδρομής προΐσταται ο αγαπητός μας π. Ιωάννης Σαρρής και συμμετέχει και ο εξ ίσου αγαπητός π. Ιορδάνης.
Η πτήση μας ήταν καλή και φτάσαμε σε ένα άδειο (δεν είχε καθόλου κόσμο εκείνη την ώρα) αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ. Η παρουσία του στρατού και της αστυνομίας ήταν έντονη, όπως και δεκάδων τηλεοπτικών δικτύων από όλο τον κόσμο που μετέδιδαν απ’ ευθείας τις αφίξεις (σήμερα με ανησυχία περιμένουν την άφιξη ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη). Εμείς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Τελειώσαμε αμέσως τους ελέγχους, παραλάβαμε τις αποσκευές μας και πήγαμε στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Εκεί μας υποδέχθηκε ο π. Σωφρόνιος, προσκυνήσαμε τον Τάφο του Αγίου και τμήμα από το Λείψανό του και κάναμε δέηση. Χωρίς να βρούμε καθόλου κίνηση στο δρόμο φτάσαμε στην Ιερουσαλήμ, τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο μας και σε λίγο θα ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Έχει ζέστη σήμερα στα Ιεροσόλυμα, αλλά μάλλον στην Αθήνα είναι πιο ζεστά! Κάπως έτσι πέρασαν οι πρώτες στιγμές της εκδρομής μας…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ.
ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ ΠΕΡΥΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η "ΖΕΣΤΗ" ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ. ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ.

ΤΑΣΟΣ ΚΡΥΦΟΣ

Οδοιπορικό στην Αγία Γη είπε...

Οι ευχές σας και το μύνημα έχουν ήδη μεταφερθεί σε όλη την ομάδα... Ευχαριστούμε πολύ...