9 Ιουλ 2011

Ολοκλήρωση της πρώτης μέρας

Με συγκίνηση επισκεφθήκαμε τον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως όπου μπορέσαμε να γνωρίσουμε όλα τα προσκυνήματα, να μάθουμε την ιστορία του και να ψάλουμε το Χριστός Ανέστη μπροστά στον Πανάγιο Τάφο. Όσοι έχουν βρεθεί στο σημείο αυτό, καθώς περιμένουν να έρθει η σειρά τους για να προσκυνήσουν, ξέρουν πως είναι αυτή η αίσθηση.
 Όταν ολοκληρώσαμε το προσκύνημά μας βγήκαμε από το ναό και επισκεφθήκαμε την εκκλησία του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, που βρίσκεται στην Αγία Αυλή και χρησιμοποιούν για τις λατρευτικές τους ανάγκες οι αραβόφωνοι ορθόδοξοι χριστιανοί της Ιερουσαλήμ. Στον ίδιο τόπο είναι και η εκκλησία των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και των Μυροφόρων, ενώ υπάρχει και βράχος από το Θεοβάδιστο Όρος Σινά για να μπορούν να ασπάζονται όσοι δεν θα επισκεφθούν τον αγιασμένο εκείνο τόπο…

Είχε ήδη αρχίσει η τόσο ευχάριστη βραδινή δροσιά της Ιερουσαλήμ όταν επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και ξεκούραση. Σήμερα έχουμε πολύ πρωινή έγερση για τη συμμετοχή μας σε Θεία Λειτουργία… Θα σας ενημερώσουμε συν Θεώ αργότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: