12 Ιουλ 2011

Κυριακή 10 και Δευτέρα 11 Ιουλίου: εκδρομής συνέχεια... (και φωτογραφίες)

Το πρωί της Κυριακής ξυπνήσαμε λίγο πιο αργά και κάναμε μία σύντομη βόλτα μέχρι την Ιόππη στα παράλια της Μεσογείου, στο Τελ Αβίβ όπου προσκυνήσαμε στην Ιερά Μονή των Αρχαγγέλων. Εκεί ο π. Ιωάννης διάβασε την περικοπή από τις Πράξεις των Αποστόλων που αναφέρεται στην περιοχή. Η ζέστη όμως ήταν απίστευτη και σύντομα αναχωρήσαμε αναζητώντας λίγη δροσιά στα Ιεροσόλυμα (μάταια όμως αφού στο Τελ Αβίβ η θερμοκρασία είχε αγγίξει τους 38, ενώ στα Ιεροσόλυμα ήταν απλώς ελαφρώς χαμηλότερη).
Ο π. Ιωάννης διαβάζει τις Πράξεις των Αποστόλων στη Μονή των Αρχαγγέλων στην Ιόππη
(Κυριακή 10 Ιουλίου 2011)

Επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή των Γαλιλαίων Ανδρών στην κορυφή του όρους των Ελαιών και στη συνέχεια τον τόπο της Αναλήψεως του Κυρίου και το μοναστήρι της Αναλήψεως. Στη συνέχεια κατεβήκαμε στη Γεθσημανή όπου αφού προσκυνήσαμε τον τάφο της Θεοτόκου και ψάλλαμε παράκληση μπροστά στην Παναγία την Ιεροσολυμίτισσα, ακούσαμε τον φύλακα του προσκυνήματος π. Πέτρο να μιλάει για τα θαύματα που έχουν συμβεί μπροστά στην εικόνα αυτή. Όλων τα μάτια δάκρυσαν… Στιγμή ανεπανάληπτη! Ακολούθησε η επίσκεψη μας στο μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου, όπου μας περίμενε ο ηγούμενος π. Επιφάνιος. Το απόγευμα βρεθήκαμε όλοι μαζί στο μετόχι της Γεθσημανή όπου μπροστά στην εικόνα της Παναγίας μας κάναμε την Παράκληση. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η ζεστή μέρα μας.

Σήμερα το πρωί (Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011) ξεκινήσαμε νωρίς και ύστερα από ένα μακρύ ταξίδι φτάσαμε στην πόλη της Ναζαρέτ. Πρώτη στάση κάναμε στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου κάναμε δέηση και ακούσαμε τη σχετική ευαγγελική περικοπή και στη συνέχεια προσκυνήσαμε στο Ναό του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στη Μητρόπολη της Ναζαρέτ. Η επόμενη στάση μας ήταν στην Κανά, εκεί όπου πριν από είκοσι αιώνες έγινε το πρώτο μεγάλο θαύμα του Κυρίου μας στο γάμο που γινόταν εκεί. Ακολούθησε η επίσκεψή μας στο Όρος Θαβώρ όπου και εκεί κάναμε δέηση και είδαμε τα έργα συντήρησης και καθαρισμού του τέμπλου του ναού (που είναι έργο του 1862).
Στιγμιότυπο από τη βαρκάδα στη λίμνη της Γεννησαρέτ (11-07-2011)

Σειρά είχε η βαρκάδα μας στην «κυματιστή» λίμνη της Γεννησαρέτ και αμέσως μετά ξεκουραστήκαμε δίπλα στη λίμνη έχοντας ένα νόστιμο γεύμα. Επισκέφθήκαμε στη συνέχεια τη μονή των Αποστόλων της Καπερναούμ που ήταν σημαιοστολισμένη αφού αύριο πανηγυρίζει και την άλλη μονή των Αποστόλων στην Τιβεριάδα που πανηγυρίζει μεθαύριο και ήταν και αυτή σημαιοστολισμένη.

Εννιά το βράδυ επιστρέψαμε στην Ιερουσαλήμ και τώρα η ομάδα μας έχει αποσυρθεί και ξεκουράζεται…
Η σημαιοστολισμένη Μονή των Αποστόλων στην Τιβεριάδα (11-07-2011)

Δεν υπάρχουν σχόλια: