8 Αυγ 2014

Γεθσημανῆ τῷ χωρίῳ 2014

Μέσα σε κλίμα φόβου από τα δελτία ενημέρωσης, θλίψης για όσα συμβαίνουν και αγωνίας, ανακοινώνουμε την εκδρομή για τους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Γεθσημανή. Μία ευκαιρία μοναδική πραγματικά! Λίγες μέρες ανεπανάληπτες στην Ιερουσαλήμ, που ήταν, είναι και παραμένει η ευλογημένη πόλη της Ειρήνης. Ειρήνης που δεν μπορεί ούτε να οριστεί σε ανθρώπινα συνέδρια και παγκόσμιους οργανισμούς, αλλά ούτε και να διαταραχθεί από τις ανθρώπινες εμπάθειες, τις εγκληματικές ενέργειες, τους βομβαρδισμούς και τη βία. Επίσκεψη στην Αγία Γη σημαίνει επίσκεψη στην επίγεια πατρίδα του Θεού μας. Η επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα την περίοδο του "Πάσχα του Καλοκαιριού" είναι ακόμα πιο ξεχωριστή και πιο ιδιαίτερη. Να ξημερώνει 25 Αυγούστου μία ξεχωριστή πομπή θα ξεκινήσει από την Αγία Αυλή του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως. Σχεδόν 5 τα ξημερώματα, η πόλη θα κοιμάται, αλλά οι καμπάνες του Ναού θα δονούν την ατμόσφαιρα και οι ορθόδοξοι χριστιανοί θα ξαγρυπνούν συνοδεύοντας την Εικόνα της Θεοτόκου στο Μνήμα της. Ο ηγούμενος της Γεθσημανή με την εικόνα στην αγκαλιά του θα διασχίζει τα σοκάκια της πόλης για να φτάνει με το πρώτο φως της ημέρας στη Γεθσημανή. Όπως τότε, είκοσι αιώνες πριν, έφτανε στο ίδιο σημείο το Πάνσεπτο Σώμα της Θεοτόκου για να το κηδέψουν οι εκ περάτων συναθροισθέντες Απόστολοι...
Φέτος, άραγε, θα τιμήσουμε την Μητέρα μας με την παρουσία μας στη Γεθσημανή; Εμείς κάναμε την αρχή και παρουσιάζουμε το πρόγραμμα. Χρειάζεται μία απόφαση από όποιον θέλει να έρθει μαζί μας. Με οδηγό μας τον Κύριο και Θεό μας και με συμπαραστάτη και βοηθό την Κυρία Θεοτόκο ξεκινάμε σε λίγες μέρες. Στις 24 Αυγούστου το πρωί...
Κάνουμε το πρώτο βήμα και όλα τα άλλα τα αφήνουμε στην Παναγία Μητέρα μας...
Δείτε το πρόγραμμα:


             Πρόγραμμα 7ήμερης Εκδρομής στους Αγίους Τόπους 24 – 30 Αυγούστου 2014
1η ΜΕΡΑ Κυριακή 24 Αυγούστου 2014
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 10:00 π.μ. και πτήση με EL AL στις 11:45 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και μεταφορά στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγ. Νεομάρτυρα Φιλουμένου Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Το βράδυ νυχτερινή λειτουργία στο μετόχι της Γεθσημανή, απέναντι από τον Ναό της Αναστάσεως, για όποιον το επιθυμεί. 
2η ΜΕΡΑ Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014
Τις πρώτες πρωινές ώρες συμμετοχή στην λιτανεία της Θαυματουργού εικόνας της Θεοτόκου από το Μετόχι ως τον Τάφο της στη Γεθσημανή. Επιστροφή για πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την έρημο του Χοτζεβά (Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου). Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιεριχώ (Ι. Μ. του Προφήτου Ελισαίου και Ι.Μ. Σαρανταρίου Όρους). Επίσκεψη στον Ιορδάνη ποταμό και την Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στο γυναικείο μοναστήρι της Βηθανίας και το Όρος των Ελαιών. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ΜΕΡΑ Τρίτη 26 Αυγούστου 2014
Μετά το πρωινό θα προσκυνήσουμε στη Βηθλεέμ (σπήλαιο της Θ. Γεννήσεως), το Χωριό των Ποιμένων, την Ι.Μ. Αγ. Θεοδοσίου και την περίφημη Λαύρα του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στις μονές του Τιμίου Σταυρού, του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ΜΕΡΑ Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014
Μετά το πρωινό, μεταφορά στη Γεθσημανή για την ακολουθία των Εγκωμίων της Παναγίας μας. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της περιοχής και με τα πόδια θα εισέλθουμε στην Παλαιά Πόλη. Θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο και άλλα μοναστήρια. Περίπατος στην περιοχή του Τείχους των Δακρύων και το Λόφο της Αγίας Σιών. Το απόγευμα προαιρετικά όποιος θέλει μπορεί να πάει στη Γεθσημανή για τον Εσπερινό. Δείπνο και διανυκτέρευση
5η ΜΕΡΑ Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014
Η Κοίμηση της Θεοτόκου. Συμμετοχή στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Τάφο της και η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. Δείπνο στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
6η ΜΕΡΑ Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014
Μετά το πρόγευμα μεταφορά για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Προσκύνημα στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα.. Προσκύνημα στις Ι. Μ. Αγ. Αποστόλων Τιβεριάδας και Καπερναούμ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
7η ΜΕΡΑ Σάββατο 30 Αυγούστου 2014
Το πρωινό ελεύθερο. Αφού παραδώσουμε τα δωμάτια θα έχουμε στη διάθεσή μας χρόνο να διαθέσουμε στην πόλη. Γύρω στις 16:00 θα αναχωρήσουμε με πούλμαν για το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Έλεγχοι και πτήση στις 20:45 με EL AL για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 23:00.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: 211 012 3391 και info@travelogue.gr
Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Στην τιμή περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια με ELAL Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα. Διαμονή στο ξενοδοχείο Gloria (6 νύχτες) εντός των τειχών της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων, σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή. Μεταφορές – μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν κατά το πρόγραμμα. Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Άνοδος στο Όρος Θαβώρ με ταξί, επίσκεψη στον Άγιο Σάββα. Αρχηγός – συνοδός – ξεναγός.

Λόγω συνθηκών ενδέχεται να τροποποιηθεί μέρος του προγράμματος της εκδρομής.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ τα φιλοδωρήματα, οι προαιρετικές επισκέψεις και ό,τι άλλο ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των συνεχών διακυμάνσεων στην ισοτιμία του δολλαρίου, οι τιμές και οι φόροι μεταβάλλονται διαρκώς. Ενδέχεται να αυξηθούν και η πιθανή αυτή αύξηση (αν συμβεί) θα ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ στο ΚΟΣΤΟΣ της εκδρομής. Για την εγγραφή απαιτείται άμεση καταβολή €400 (δεν επιστρέφονται σε περίπτωση ακύρωσης 20 μέρες πριν την εκδρομή) μαζί με φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου.
                                                                                                                             Διοργάνωση: Travelogue, travel & tourism

Δεν υπάρχουν σχόλια: