29 Ιουλ 2014

Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ

Παρά τα όσα ακούγονται στα δελτία ειδήσεων για την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, το Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως (Σκούρτα Βοιωτίας) προετοιμάζει μία Προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Γη για τους εορτασμούς της Μεταμορφώσεως στο Όρος Θαβώρ: 16-22 Αυγούστου 2014. Εμείς βρεθήκαμε στα Ιεροσόλυμα πριν από λίγες ημέρες και δεν αντιμετωπίσαμε το παραμικρό πρόβλημα. Κινηθήκαμε με άνεση και ασφάλεια και απολαύσαμε ένα ευλογημένο προσκύνημα. Ταξιδέψαμε κανονικά στην ώρα μας, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς ακυρώσεις. Στην Ελλάδα, τα μέσα ενημέρωσης παρουσίαζαν την κατάσταση διαφορετική από την πραγματική και αυτό προκαλούσε αγωνία και φόβο. Η αλήθεια που ζήσαμε όλοι μας ήταν η ευλογία και η ασφάλεια των προσκυνημάτων...

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα και όσοι ενδιαφέρεστε, δηλώστε άμεσα συμμετοχή (έχουν μείνει 8  μόλις θέσεις)... Το τηλέφωνο της Μονής για δηλώσεις συμμετοχής είναι το: 22620 58731.

Πρόγραμμα 7ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους Αγίους Τόπους των Ιεροσολύμων
16 – 22 Αυγούστου 2014 (Μεταμόρφωση στο Όρος Θαβώρ)

1η ΜΕΡΑ Σάββατο 16 Αυγούστου 2014
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Μετά τον έλεγχο πτήση με Ισραηλινές Αερογραμμές στις 23:55 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Μεταφορά στην Ιερουσαλήμ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Κυριακή 17 Αυγούστου 2014
Το πρωί θα πάμε στον Π.Ν. της Αναστάσεως για προσκύνημα και γνωριμία και θα μείνουμε στη Θεία Λειτουργία. Θα ακολουθήσει ελεύθερος χρόνος μέχρι τις 14:30 που θα αναχωρήσουμε για τη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου. Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ, όπου θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα του Ναού της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.) Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ΜΕΡΑ Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014
Μετά το πρωινό αναχώρηση με πούλμαν. Στάση στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου και στη συνέχεια άφιξη και προσκύνημα στη Ναζαρέτ (τόπος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου), την Κανά (πρώτο θαύμα του Κυρίου) και τις μονές των Αγ. Αποστόλων στην Καπερναούμ και την Τιβεριάδα. Το απόγευμα θα φτάσουμε στο Όρος Θαβώρ, όπου θα παραμείνουμε στους χώρους της μονής για την πανηγυρική νυχτερινή υπαίθρια Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την εορτή της Μεταμορφώσεως. Μεταφορά με το πούλμαν στα Ιεροσόλυμα.
4η ΜΕΡΑ Τρίτη 19 Αυγούστου 2014
Άφιξη στο ξενοδοχείο Αργότερα θα ακολουθήσει περίπατος στο λόφο της Αγίας Σιών, την περιοχή του Τείχους των Δακρύων, επίσκεψη στο Πραιτώριο και την Οδό του Μαρτυρίου. Γνωριμία με κάποια από τα μοναστήρια της πόλης. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
5η ΜΕΡΑ Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου στο Χοτζεβά και τα μοναστήρια της Ιεριχούς (Σαρανταρίου Όρους και Προφήτου Ελισσαίου). Θα ακολουθήσει Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό (σημείο Βαπτίσεως του Κυρίου). Επιστρέφοντας θα επισκεφθούμε την Ι.Μ. της Βηθανίας και στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το Όρος των Ελαιών και θα σταματήσουμε στον Τάφο της Παναγίας και στα προσκυνήματα της Γεθσημανή. Δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ΜΕΡΑ Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014
Αναχώρηση για την περιοχή της Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε στο χωριό των Ποιμένων και θα ακολουθήσει η επίσκεψη στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια προσκύνημα στο μοναστήρι του Αγίου Θεοδοσίου και στη Βηθλεέμ στο Σπήλαιο της Θείας Γεννήσεως. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις μονές Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, Τιμίου Σταυρού και Τιμίου Προδρόμου. Δείπνο και ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
7η ΜΕΡΑ Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014
Στις 2:30 το πρωί έγερση και αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και πτήση στις 07:00 με Ισραηλινές Αερογραμμές για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 09:15.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο στο τηλέφωνο της Μονής
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια με την EL AL (Ισραηλινές Αερογραμμές) Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα. Διαμονή σε ξενοδοχείο (6 νύχτες) εντός των τειχών της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων. Πρωινό και δείπνο καθημερινά Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν. Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Η άνοδος στο Όρος Θαβώρ με ταξί και η επίσκεψη στον Άγιο Σάββα με μικρά πούλμαν. Αρχηγός – συνοδός – ξεναγός. Αστική Ασφάλεια.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: Προαιρετικές επισκέψεις, οι χώροι που έχουν χρέωση εισόδου, τα φιλοδωρήματα και ό,τι άλλο ρητώς δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των συνεχών διακυμάνσεων στην τιμή του πετρελαίου και στην ισοτιμία του δολλαρίου, οι τιμές και οι φόροι μεταβάλλονται διαρκώς. Ενδέχεται να αυξηθούν και η πιθανή αυτή αύξηση (αν συμβεί) θα ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ στο ΚΟΣΤΟΣ της εκδρομής. Το κόστος της εκδρομής έχει υπολογιστεί με τις τιμές που μας έδωσαν οι εταιρίες στις 10 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ:

Για την είσοδο στο Ισραήλ τα διαβατήρια πρέπει να ισχύουν για τουλάχιστον 6 μήνες. ΑΡΑ όσοι συμμετέχουν θα πρέπει τα διαβατήριά τους να λήγουν μετά τις 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015. Εάν τα διαβατήρια λήγουν πριν τις 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εκδοθούν ΝΕΑ όσο το δυνατόν συντομότερα!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο αεροσκάφος επιτρέπεται να παραδοθεί μόνο μία αποσκευή κατ’ άτομο συνολικού βάρους μέχρι 23 κιλών. Δεν μπορεί να έχει δύο αποσκευές, γιατί υποχρεωτικά θα πληρώσει 70 ευρώ στην αεροπορική εταιρεία..                                                                            
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Travelogue, travel & tourism

Δεν υπάρχουν σχόλια: