23 Φεβ 2013

Κυριακή Γ' Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως) στην Ιερουσαλήμ

Η επιθυμία κάθε χριστιανού αιώνες τώρα ήταν να μπορέσει να βρεθεί έστω και για λίγο στην Αγία Γη. Αυτή την ευλογημένη επιθυμία προτείνουμε να κάνουμε πράξη φέτος κατά την Γ' Κυριακή των Νηστειών. Δεν είναι υπέροχο να μπορέσει κάποιος να βρεθεί εκεί, στην Αγία Πόλη της Ιεουσαλήμ και να ζήσει στιγμές Μεγάλης Εβδομάδας, μόλις στα μισά της Μεγάλης Σαρακοστής; Για όσους το επιθυμούν και μπορούν, σας καλούμε να βρεθούμε εκεί και να λάβουμε μέρος στη λαμπρή λιτανεία που γίνεται μέσα στο Ναό της Αναστάσεως με το Τίμιο Ξύλο. Και φυσικά να επισκεφθούμε όλα τα Πανάγια Προσκυνήματα στηνκατανυκτική περίδο της Μεγάλης Σαρακοστής... στην πορεία μας προς το Πάσχα.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:


Πρόγραμμα 6ήμερης Εκδρομής στους Αγίους Τόπους 4 – 9 Απριλίου 2013
Γ’ εβδομάδα των Νηστειών – Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως

1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 4 Απριλίου 2013
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Πτήση με EL AL στις 10:25 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Μεταφορά στην πόλη Νάμπλους όπου υπάρχει το Φρέαρ του Ιακώβ. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Στη συνέχεια ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Παρασκευή 5 Απριλίου 2013
Νωρίς το πρωί (μετά το πρόγευμα) αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Προσκύνημα στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα. Προσκύνημα στις Ι. Μ. Αγ. Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγ. Αποστόλων Καπερναούμ. Θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών σε κάποιο μοναστήρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
3η ΜΕΡΑ Σάββατο 6 Απριλίου 2013
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το μονή της Βηθανίας και στη συνέχεια επίσκεψη στο μοναστήρι του Χοτζεβά. Στη συνέχεια προσκύνημα στην Ιεριχώ (Ι. Μ. του Προφήτου Ελισαίου και το μοναστήρι του Σαρανταρίου Όρους). Αγιασμός στον Ιορδάνη ποταμό Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Κατά την επιστροφή στα Ιεροσόλυμα θα επισκεφθούμε το Όρος των Ελαιών και τη Γεθσημανή. Δείπνο και ξεκούραση. Προαιρετική νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως.
4η ΜΕΡΑ Κυριακή 7 Απριλίου 2013
Το πρωί συμμετοχή στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως και στη Λιτανεία εντός του Ναού με το Τίμιο Ξύλο στα χέρια του Πατριάρχου. Άνοδος στα Πατριαρχεία. Το υπόλοιπο της ημέρας θα αφιερωθεί στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Θα επισκεφθούμε το λόφο Σιών, την περιοχή του Τείχους των Δακρύων, θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο και σε άλλα μοναστηράκια της πόλης. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
5η ΜΕΡΑ Δευτέρα 8 Απριλίου 2013
Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και το μοναστήρι του Αγίου Θεοδοσίου. Στη συνέχεια προσκύνημα στο Χωριό των Ποιμένων και τη Βηθλεέμ, στο σπήλαιο της Θείας Γεννήσεως. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στις μονές του Τιμίου Σταυρού, του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ΜΕΡΑ Τρίτη 9 Απριλίου 2013
Στις 2:00 το πρωί έγερση, αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και πτήση στις 07:10 με EL AL για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 09:10.

Η τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες 5 μέρες.

Στην τιμή  θα περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια με ELAL Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα. Διαμονή σε ξενοδοχείο (5 νύχτες) εντός των τειχών της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων, σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή. Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν κατά το πρόγραμμα. Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Άνοδος στο Όρος Θαβώρ με ταξί, επίσκεψη στον Άγιο Σάββα. Αρχηγός – συνοδός – ξεναγός. 
Διοργάνωση: Travelogue, travel & tourism
info@travelogue.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: