20 Απρ 2012

Από την επίσκεψη μας στο Τελ Αβίβ (και όχι μόνο)

Σήμερα, Παρασκευή 20  Απριλίου 2012, ο καιρός ήταν καλύτερος από όλες τις προηγούμενες μέρες. Η μέρα μας ξεκίνησε με την νυχτερινή Θεία Λειτουργία της Ζωοδόχου Πηγής στον Πανάγιο Τάφο. Ήταν μία όμορφη και ήσυχη ακολουθία, χωρίς πολύ κόσμο, αλλά με πάρα πολύ κρύο. Δείτε στη συνέχεια μερικά στιγμιότυπα από την χθεσινή και τη σημερινή μας περιήγηση.



Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο (Μικρή Είσοδος) ξημερώματα Παρασκευής 20 Απριλίου

Ο π. Φιλόθεος (ηγούμενος της Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στην πόλη της Άκρης) μιλάει στους προσκυνητές μέσα στην εκκλησία της μονής, κατά την επίσκεψη μας εκεί την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012.

Προσκύνημα στον τάφο του Αγίου Γεωργίου του Νεομάρτυρα εν Πτολεμαΐδα (του Κυπρίου). Ο τάφος βρίσκεται στο δρόμο πίσω από την Εκκλησία της μονής του Αγίου Γεωργίου στην πόλη της Άκρης.


Κατά την επίσκεψη μας (19 Απριλίου) στο μοναστήρι των Αγίων Αποστόλων της Τιβεριάδας, οι πατέρες Ματθαίος και Δημήτριος έθεσαν προς προσκύνηση τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στη Μονή.

Η ομάδα μας στην πλωτή εξέδρα στη λίμνη της Γεννησαρέτ ετοιμάζεται να επιβιβαστεί σε βάρκα για μία σύντομη βαρκάδα στα νερά της ευλογημένης αυτής λίμνης.

Κατά τη διάρκεια της βαρκάδας με την Ελληνική σημαία να κυμματίζει στην πλώρη (19 Απριλίου 2012)

Η ομάδα μας στην μονή του Αποστόλου Πέτρου στο Τελ Αβίβ. Εκεί βρίσκεται ο τάφος της Αγίας Ταββιθάς (20 Απριλίου 2012)

Περιμένοντας έξω από το παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου στη ρωσική μονή της Αναλήψεως στο Όρος των Ελαιών. Στο παρεκκλήσιο αυτό δείχνεται ο τόπος της πρώτης και δύτερης εύρεσης της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου (20 Απριλίου).

Ο Σεβ. Αριεπίσκοπος Ιόππης κ.κ. Δαμασκηνός ξεναγεί την ομάδα μας στην αυλή της Μονής των Αρχαγγέλων στην Ιόππη, δίπλα στο μικρό λιμάνι της Γιάφφας στη Μεσόγειο Θάλασσα. 


Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιόππης τελεί σύντομη δέηση μέσα στην εκκλησία των Αρχαγγέλων στο μοναστήρι στην Ιόππη (Τελ Αβίβ, 20 Απριλίου 2012).

Ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου στη Ρέμλη (Αριμαθαία) μιλάει στους προσκυνητές για το μοναστήρι και την ιστορία του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη! Σίγουρα όλοι θα θέλαμε αυτές τις αναστάσιμες ημέρες να βρισκόμασταν στην Αγία Γη! Και η νοερή συμπόρευση μαζί σας όμως αξίζει τον κόπο που καταβάλλεται για το καθημερινό ρεπορτάζ... Το πιο εντυπωσιακό πάντως αυτής της εκδρομής σας είναι το μωρό στο καροτσάκι!