25 Νοε 2010

Πρόγραμμα Εκδρομής 13 - 20 Ιανουαρίου 2010 (Σινά - Ιεροσόλυμα)

Με την ευκαιρία της εορτής των Θεοφανείων, προετοιμάζεται η εκδρομή μας στο Σινά και την Αγία Γη των Ιεροσολύμων. Θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 20 Ιανουαρίου και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε όλα τα Πανάγια Προσκυνήματα και να παραβρεθούμε την παραμονή των Θεοφανείων στο σημείο που βαπτίστηκε ο Κύριός μας στον Ιορδάνη ποταμό. Εκείνη την μέρα τελείται εκεί από τον Πατριάρχη ο αγιασμός. Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής και δηλώστε άμεσα συμμετοχή.
Στείλτε μας mail στο holylandtours@hotmail.com ή τηλεφωνήστε στο 211 012 3391

Πρόγραμμα 8ήμερης προσκυνηματικής εκδρομής στην Αγία Γη (Σινά - Ιεροσόλυμα)
13 με 20 Ιανουαρίου 2010 
1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011
Στις 6:30 το πρωί συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Έλεγχος αποσκευών, εισιτηρίων και διαβατηρίων και πτήση με Aegean Airlines στις 08:45 για το Κάιρο της Αιγύπτου. Άμεση αναχώρηση για τη χερσόνησο του Σινά. Πρώτη στάση στη Ραϊθώ (Μετόχι Αγίου Γεωργίου) και στο γυναικείο ησυχαστήριο της Φαράν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011
Νωρίς το πρωί μεταφορά και συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της Μονής και στη συνέχεια προσκύνηση των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αικατερίνας. Ξενάγηση στο Καθολικό της Μονής, προσκύνημα στην Αγία Βάτο. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο Σκευοφυλάκιο της Μονής όπου φυλάσσονται μερικοί από τους πιο σημαντικούς θησαυρούς της Μονής και επίσκεψη στην έκθεση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Αναλόγως του χρόνου και των συνθηκών προαιρετικές επισκέψεις στο βράχο του Μωυσέως ή σε ασκητήρια. Εσπερινός στο μοναστήρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. (Επειδή είναι Χειμώνας και οι θερμοκρασίες αρκετά χαμηλές η προαιρετική άνοδος στην Αγία Κορυφή ΔΕΝ ενδείκνυται).
3η ΜΕΡΑ Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011
Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή των συνόρων του Ισραήλ με την Αίγυπτο. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων επιβίβαση σε άλλο πούλμαν και κατεύθυνση προς Ιερουσαλήμ. Προαιρετική επίσκεψη στο περίφημο ενυδρείο του Εϊλάτ που βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. (Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο)
4η ΜΕΡΑ Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011
(Πρωινή Θεία Λειτουργία στον Άγιο Κωνσταντίνο). Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις μονές των Ποιμένων και του Αγίου Θεοδοσίου. Προαιρετική επίσκεψη στη Λαύρα του Αγίου Σάββα και προσκύνημα στη Βηθλεέμ (Σπήλαιο Γεννήσεως). Επίσκεψη στις μονές Τιμίου Σταυρού και Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ΜΕΡΑ Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011
Νωρίς, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε στην Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του, στον Ιορδάνη ποταμό (όπου θα τελεστεί η ακολουθία του αγιασμού) και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ΜΕΡΑ Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011
Μετά το πρωινό επίσκεψη στη Βηθανία και αναχώρηση για την περιοχή της Ιεριχούς (μονές Προφήτου Ελισσαίου και Σαρανταρίου Όρους, Άγιο Γεράσιμο Ιορδανίτη) και μετάβαση στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό για την ακολουθία του Εσπερινού των Θεοφανείων και του Αγιασμού. Αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου θα επισκεφθούμε την πόλη Νάμπλους (Νεάπολη) για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ και το μαρτυρικό σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου. Κατά την επιστροφή. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα , δείπνο και διανυκτέρευση.
7η ΜΕΡΑ Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 (Θεοφάνεια)
Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Ναό της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο και γνωριμία με τα διάφορα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλης (Οίκος Ιωακείμ και Άννης, Πραιτώριο, Οδός Μαρτυρίου, κ.α. μοναστήρια). Επίσκεψη στη Γεθσημανή (Τάφος της Θεοτόκου, Άγιος Στέφανος, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση.
8η ΜΕΡΑ Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011
Στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα αναχώρηση από το ξενοδοχείο, επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου στη Λήδδα και άφιξη στο αεροδρόμιο για έλεγχο και πτήση για για Αθήνα.

Στην τιμή περιλαμβάνονται: ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ τηλεφωνικά ή με e-mail
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο και Τελ Αβίβ – Αθήνα με Aegean Airlines Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο Morgenland στο Σινά (2 βράδια)Διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο Gloria στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ (5 βράδια)Πρόγευμα και δείπνο καθημερινά.Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.Ξεναγήσεις και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.Φόροι αεροδρομίων. Ταξιδιωτική Ασφάλιση.Αρχηγός – Συνοδός.
*Επίσης στο κόστος περιλαμβάνονται: φόροι αναχώρησης χερσαίων συνόρων Αιγύπτου - Ισραήλ, Βίζα Αιγύπτου και φόροι Σινά
ΔΕΝ περιλαμβάνεται η προαιρετική εκδρομή στον Άγιο Σάββα, οι επισκέψεις σε μουσεία και λοιπούς τουριστικούς χώρους που έχουν χρέωση εισόδου, τα φιλοδωρήματα και οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω της ισοτιμίας του δολαρίου με το ευρώ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να ΑΥΞΗΘΟΥΝ οι ΦΟΡΟΙ στα αεροπορικά εισιτήρια και οι επίναυλοι καυσίμων, όπως επίσης και το κόστος μετακινήσεων και διαμονής στο Ισραήλ και την Αίγυπτο. Η αύξηση αυτή, ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ, θα προστεθεί στην τιμή της εκδρομής.


Το κόστος της εκδρομής έχει υπολογιστεί με τις προσφορές εταιριών και ξενοδοχείων στις 04-11-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: