10 Νοε 2010

Εκδρομή στην Αγία Γη (κάποιες επιπλέον πληροφορίες): Θεοφάνεια 2011

Η εκδρομή μας στην Αγία Γη προετοιμάζεται και περιμένει τις δικές σας συμμετοχές. Πολλοί θα αναρωτηθούν, ίσως, τι διαφορετικό ή τι περισσότερο έχει αυτή η εκδρομή από μία οποιαδήποτε άλλη. Η απάντηση είναι απλή, αλλά κάποιος μπορεί να την καταλάβει μόνο μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος. Ας προσπαθήσουμε όμως να περιγράψουμε τι διαφορετικό περιλαμβάνει η εκδρομή αρχίζοντας από τα τετριμμένα:
Συνδυάζει την έρημο του Σινά με την Αγία Γη των Ιεροσολύμων, ακολουθώντας τη διαδρομή του Μωυσή και του περιούσιου λαού από τη δουλεία της Αιγύπτου στη Γη της Επαγγελίας. Έτσι λοιπόν προσφέρει σε κάποιον που δεν έχει ξαναπάει στην Αγία Γη την ευκαιρία να επισκεφθεί με ένα ταξίδι (και με ένα έξοδο)Σινά και Ιεροσόλυμα, συμμετέχοντας σε ένα πλήρες προσκυνηματικό πρόγραμμα. Επίσης συνδυάζει την επίσκεψη - γνωριμία με την Αγία Γη με μία μεγάλη χριστιανική εορτή: την εορτή των Θεοφανείων με τις ακολουθίες του Εσπερινού και του Μεγάλου Αγιασμού να τελούνται στο ακριβές σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου μας (την παραμονή της εορτής) και ανήμερα τις ακολουθίες να τελούνται στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Η εκδρομή μας, θα μας προσφέρει τη δυνατότητα να επισκεφθούμε όλα τα προσκυνήματα της Αγίας Γης και να αφιερώσουμε το χρόνο μας εκεί, στη γνωριμία με τους πατέρες, στον ωφέλιμο λόγο τους και κυρίως στη συμμετοχή μας στις ακολουθίες και τα μυστήρια της Εκκλησίας μας (φυσικά με την κατάλληλη πνευματική προετοιμασία του καθενός).
Τι άλλο θα κάνουμε; Θα προσπαθούμε να δούμε όσο περισσότερα μέρη μπορούμε, από νωρίς το πρωί που θα ξεκινάμε μέχρι αργά το απόγευμα που θα επιστρέφουμε. Επειδή είναι χειμώνας και το κρύο στο Σινά θα είναι αισθητό, όπως βλέπετε και στο πρόγραμμα (στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση) προτείνουμε να μην γίνει ανάβαση στην Αγία Κορυφή. Το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται πάνω στην κορυφή του Δεκαλόγου είναι κλειστό λόγω επισκευής εδώ και πολλούς μήνες άλλωστε. Έχουμε επιλέξει συγκεκριμένα ξενοδοχεία για να μείνουμε στο ταξίδι μας. Κυρίως στα Ιεροσόλυμα θα είμαστε σε απόσταση μικρή από το Ναό της Αναστάσεως και θα μπορούμε να πηγαίνουμε όποτε θέλουμε και να παραμένουμε όσο θέλουμε, αφού δεν θα χρειάζεται μετακίνηση με πούλμαν.
Αυτό που ζητάμε (και) για αυτή μας την εκδρομή είναι ο Θεός να μας χαρίσει ένα ευλογημένο και άξιο προσκύνημα. Εμείς κάνουμε την προετοιμασία, εσείς δηλώστε τη συμμετοχή σας και όλα τα άλλα ας τα αφήσουμε στο Θεό μας, που βαπτίστηκε στον Ιορδάνη ποταμό από τον Τίμιο Πρόδρομο και αυτό το λαμπρό γεγονός, τη φανέρωση της Αγίας Τριάδος, όλοι μαζί θα εορτάσουμε στον ευλογημένο ποταμό …

Για συμμετοχές στείλτε μας mail στη διεύθυνση holylandtours@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: