1 Νοε 2016

Στα Ιεροσόλυμα για την εορτή του Αγίου Φιλουμένου

Κάθε φορά που προετοιμάζουμε μία εκδρομή για την Αγία Γη, η αγάπη του κόσμου είναι τόση που πραγματικά μόνο να ευχαριστούμε και να δοξάζουμε τον Θεό μπορούμε. Δεν υπάρχουν πλέον θέσεις στις εκδρομές του Νοεμβρίου, παρά μόνο στην εκδρομή που ετοιμάζουμε για την εορτή του Αγίου Φιλουμένου.
Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά και όσοι ενδιαφέρεστε δηλώστε συμμετοχή. Έχουν μείνει λίγες ακόμα θέσεις.
Πρόγραμμα 7ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 27 Νοεμβρίου – 3 Δεκεμβρίου 2016

1η ΜΕΡΑ Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016
Συγκέντρωση στον Ι.Ν.Αγ. Τριάδας Πειραιώς στις 18:30 και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση με EL AL στις  22:25 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016
Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων: περίπατος στο λόφο της Σιών, την Οδό του Μαρτυρίου και το Πραιτώριο. Αναλόγως των συνθηκών πιθανότητα επίσκεψης στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και σε άλλα μικρότερα μοναστήρια. Γνωριμία με τον Π.Ν. της Αναστάσεως (Φρικτός Γολγοθάς, Πανάγιος Τάφος, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ΜΕΡΑ Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 (εορτή Αγίου Φιλουμένου)
Νωρίς το πρωί, θα μεταβούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου και να συμμετάσχουμε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής  του Αγίου. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα. Δείπνο και ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
4η ΜΕΡΑ Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016
Πρωινό και στις 6:30 αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και στην Ι.Μ. Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας. Κατά την επιστροφή στάση στην Ι . Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ΜΕΡΑ Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016
Νωρίς το πρωί θα μεταβούμε για την Θεία Λειτουργία στη Γεθσημανή (τάφος της Θεοτόκου) και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον Ιορδάνη ποταμό (τόπος βαπτίσεως του Κυρίου) όπου θα τελεστεί η ακολουθία του Αγιασμού. Μεταφορά στην Ιερά Μονή Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, μετάβαση στη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, επίσκεψη στη Μονή των Ποιμένων και την Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ. Επιστροφής το ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ΜΕΡΑ Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016
Μετά το πρωινό θα μεταβούμε στη Μονή της Βηθανίας, την Μονή Χοζεβά. και στη συνέχεια στην περιοχή της Ιεριχούς, όπου βρίσκονται οι μονές Προφήτου Ελισαίου και Σαρανταρίου Όρους. Επίσκεψη στο Όρος των Ελαιών και τις μονές Τιμίου Προδρόμου Ορεινής και Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Δείπνο και ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
7η ΜΕΡΑ Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016
Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος και στις 14:30 αναχώρηση για το αεροδρόμιο, με στάση στην Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου. Στις 19:25 πτήση επιστροφής για Αθήνα. Άφιξη στις 21:45 περίπου. Μεταφορά στον Ι.Ν. Αγ. Τριάδος Πειραιώς.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ: 210 4118640 και 210 4118602

Δεν υπάρχουν σχόλια: