11 Αυγ 2015

Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσοόλυμα

Με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού προετοιμάζουμε μία Προσκυνηματική εκδρομή στην Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για μία εορτή της Ιερουσαλήμ και κυρίως του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως. Εκεί πριν από 17 σχεδόν αιώνες έγινε η Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού 300 χρόνια μετά την Σταύρωση του Κυρίου μας. Με κάθε λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εντός του Ναού, εκείνη μόνο την ημέρα, περιφέρεται ο Τίμιος Σταυρός με τα πολύτιμα πετράδια των βυζαντινών αυτοκρατόρων. Όσοι ενδιαφέρεστε επικοινωνήστε ηλεκτρονικά μαζί μας στο holylandtours@hotmail.com

Δείτε το πρόγραμμα:


Πρόγραμμα 6ήμερης Εκδρομής στους Αγίους Τόπους με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού 24 - 29 Σεπτεμβρίου 2015

1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 07:45. Πτήση με EL AL στις 10:15 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Μεταφορά στην πόλη Νάμπλους όπου υπάρχει το Φρέαρ του Ιακώβ. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Στη συνέχεια ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2013
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Προσκύνημα στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα. Προσκύνημα στις Ι. Μ. Αγ. Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγ. Αποστόλων Καπερναούμ. Στην επιστροφή επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
3η ΜΕΡΑ Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015
Νωρίς το πρωί, θα μεταφερθούμε στη Βηθανία. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ι.Μ. Χοτζεβά και θα επισκεφθούμε την περιοχή της Ιεριχούς όπου βρίσκονται οι μονές Προφήτου Ελισαίου και Σαρανταρίου Όρους. Επίσκεψη στον Ιορδάνη Ποταμό και επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στο Όρος των Ελαιών και τη Γεθσημανή. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ΜΕΡΑ Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015
Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Συμμετοχή στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και τη Λιτανεία στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Μετά το πέρας θα ακολουθήσουμε τον Μακ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων στην αίθουσα του θρόνου του Πατριαρχείου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στον λόφο της Σιών, σε κάποια μοναστήρια στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων και θα  διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου για να καταλήξουμε στο Πραιτώριο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ΜΕΡΑ Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015
Επίσκεψη στη Βηθλεέμ και στη συνέχεια στο Χωριό των Ποιμένων, την περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και το μοναστήρι του Αγίου Θεοδοσίου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στις μονές του Τιμίου Σταυρού, του Αγ. Συμεών του Θεοδόχου και του Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Ελεύθερος χρόνος στην Ιερουσαλήμ. Δείπνο και ξεκούραση.
6η ΜΕΡΑ Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015
Στις 03:30 (ξημερώματα) αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ και πτήση στις 07:20 (τοπική ώρα) με ELAL για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 09:35.

Τιμή συμμετοχής κατ’ άτομο € 800 σε δίκλινο δωμάτιο
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τελ Αβίβ - Αθήνα με EL AL, Israel Airlines. Διαμονή στο ξενοδοχείο Gloria (5 νύχτες) εντός των τειχών της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων, σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή (4 πρωινά και 5 δείπνα). Μεταφορές – μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν κατά το πρόγραμμα. Ξεναγήσεις περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Άνοδος στο Όρος Θαβώρ με ταξί και μεταφορά στον Άγιο Σάββα. Αρχηγός – συνοδός – ξεναγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: