21 Μαΐ 2014

Νέα προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Γη

Χριστός Ανέστη!
Σας ενημερώνουμε για τη νέα Προσκυνηματική εκδρομή στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων. Πρόκειται για πλήρη εξαήμερη εκδρομή και ελπίζουμε σύντομα να συμπληρωθεί ο διαθέσιμος αριθμός συμμετεχόντων, ώστε όλοι μαζί να είμαστε σε θέση να ταξιδέψουμε στην Ιερουσαλήμ και να περάσουμε στιγμές μοναδικές.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά το πρόγραμμα και δηλώστε άμεσα συμμετοχή. Πληροφορίες  και εγγραφές στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Ταώ, Νταού Πεντέλης. 
Τηλέφωνο 210 6039 226

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 30 Ιουνίου - 5 Ιουλίου 2014

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014
Συγκέντρωση στις 08:00 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων και αποσκευών, διαβατηρίων και επιβίβαση στο αεροσκάφος. Πτήση με EL AL στις 10:25 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Μονή Αγίου Γεωργίου  στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου και στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου.   Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προσκύνημα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.).. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Τρίτη 1 Ιουλίου 2014
Νωρίς, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ. Κατά την επιστροφή στάση στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτου.  Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
3η ΜΕΡΑ Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014
Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τη γυναικεία μονή της Βηθανίας και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου. Μεταφορά στην περιοχή της Ιεριχούς και προσκύνημα στις μονές Σαρανταρίου Όρους και Προφήτου Ελισσαίου. Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στο Όρους των Ελαιών και τη Γεθσημανή (προσκύνημα στον Τάφο της Παναγίας μας και σε άλλα σημεία της περιοχής). Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ΜΕΡΑ Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014
Το πρωί μεταφορά στη Βηθλεέμ και προσκύνηση στο Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στη συνέχεια επίσκεψη στο μοναστήρι που βρίσκεται χωριό των Ποιμένων και στην  Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Ακολούθως επίσκεψη στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Κατά την επιστροφή στα Ιεροσόλυμα επίσκεψη στις μονές Αγ.  Συμεών, Τιμίου Σταυρού και Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
5η ΜΕΡΑ Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014
Μετά το πρωινό περίπατος στο Λόφο της Αγίας Σιών και  στην περιοχή όπου υπάρχει το Τείχος των Δακρύων. Επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Θα κατηφορίσουμε προς το Πραιτώριο με ενδιάμεσες στάσεις διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Θα ακολουθήσουν στάσεις σε μικρότερα μοναστήρια της Παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων.  Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.
6η ΜΕΡΑ Σάββατο 5 Ιουλίου 2014
Πρωινό στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για περίπατο στην πόλη ή μία σύντομη βόλτα με τα πόδια στις όμορφες γειτονιές της Νέας Πόλης της Ιερουσαλήμ. Στις 17:30 θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Έλεγχος αποσκευών, εισιτηρίων και διαβατηρίων και στις 20:45 πτήση με EL AL για Αθήνα. Άφιξη γύρω στις 23:00.

Τιμή: €680 μέχρι και τις25/5/2014. Από 26/5/2014 η τιμή θα αυξηθεί.              
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ - Αθήνα με EL AL, Israel Air Lines.
Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο στην Παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων (5 βράδια) με ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα). Ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Μεταφορά με μικρά πούλμαν στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Φόροι αεροδρομίων. Αρχηγός – Συνοδός.
Αναλόγως των συνθηκών ενδέχεται να τροποποιηθεί μέρος του προγράμματος και της σειράς των επισκέψεων με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των προσκυνητών.
Διοργάνωση:Travelogue, travel & tourism

Δεν υπάρχουν σχόλια: