10 Μαρ 2014

Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως στα Ιεροσόλυμα: λίγες θέσεις έμειναν!

Σε συνεργασάι με την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Ταώ, Νταού Πεντέλεης, προετοιμάζουμε μία νέα εκδρομή για την Γ' Εβδομάδα των Νηστειών και την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Αγία Γη. Υπάρχουν ακόμα λίγες θέσεις. Για εγγραφές μπορείτε να τηλεφωνείτε στη μονή 210 6039 226.

Πρόγραμμα 5ήμερης Εκδρομής στους Αγίους Τόπους 20 – 24 Μαρτίου 2014
Γ’ εβδομάδα των Νηστειών – Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως

1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 
Συγκέντρωση στις 8:00 στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Πτήση με EL AL στις 10:25 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. Στη συνέχεια ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Διανυκτέρευση. 
2η ΜΕΡΑ Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 
Το πρωί αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Προσκύνημα στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου, στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα. Προσκύνημα στις Ι. Μ. Αγ. Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγ. Αποστόλων Καπερναούμ. Θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία των Γ’ Χαιρετισμών σε κάποιο μοναστήρι ή στο Ναό της Αναστάσεως. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. 
3η ΜΕΡΑ Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 
Πρωινό για όποιον επιθυμεί και νωρίς το πρωί αναχώρηση για Θ. Λειτουργία στον Τάφο της Θεοτόκου στη Γεθσημανή. Επίσκεψη στη Μονή της Βηθανίας και τον Ιορδάνη Ποταμό (σημείο Βαπτίσεως του Κυρίου). Ακολουθεί προσκύνημα στην Ιεριχώ (Ι. Μ. του Προφήτου Ελισαίου και το μοναστήρι του Σαρανταρίου Όρους). Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στη Μικρά Γαλιλαία στο Όρος των Ελαιών. Δείπνο και ξεκούραση. Προαιρετική νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως. 
4η ΜΕΡΑ Κυριακή 23 Μαρτίου 2014 
Το πρωί συμμετοχή στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ναό της Αναστάσεως και στη Λιτανεία εντός του Ναού με το Τίμιο Ξύλο στα χέρια του Πατριάρχου. Άνοδος στα Πατριαρχεία. Στις 13:00 αναχώρηση για την Ι.Μ.Αγ.Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, την Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, το Χωριό των Ποιμένων και τη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, όπου θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο που γεννήθηκε ο Χριστός μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. 
5η ΜΕΡΑ Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 
Μετά το πρωινό περίπατος στο λόφο Σιών, την Οδό του Μαρτυρίου και θα προσκυνήσουμε στο Πραιτώριο. Αναλόγως των συνθηκών πιθανότητα επίσκεψης στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο. Ελεύθερος χρόνος και στις 14:00 θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Πτήση στις 18:30 με EL AL για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 20:30 περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: