6 Ιαν 2014

Καλή και ευλογημένη Νέα Χρονιά!

Ευτυχισμένο και Ευλογημένο το 2014... Μία νέα χρονιά ξεκίνησε και όλων οι ευχές είναι εγκάρδιες. Όμως θα πρέπει να μην ξεχνάμε και την προσευχή. Τώρα, πε΄ρισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ας ευχηθούμε ο Τριαδικός Θεός να μας σκεπάζει και να μας αγιάζει πάντοτε!
Ανακοινώνουμε σήμερα μία νέα εκδρομή στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων, λίγο πριν το ξεκίνημα της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής του 2014. Δείτε στη συνέχεια το πρόγραμμα και σχετικές πληροφορίες. Επίσης μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά και στην προηγούμενη ανάρτησή μας σχετικά με το Σινά. Εκεί θα διαβάσετε σχετικές πληροφορίες για επικείμενη εκδρομή στη Ιερά Μονή Θεοβαδίστου Όρους Σινά την Άνοιξη του 2014.


Πρόγραμμα 5ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 13 – 17 Φεβρουαρίου 2014


1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014
Συγκέντρωση στις 8:00 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση με EL AL στις 10:25 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου.  Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014
Στις 06:30, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Καπερναούμ, ενώ θα σταματήσουμε και στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη. Αργά το βράδυ άφιξη στο ξενοδοχείο και δείπνο.
3η ΜΕΡΑ Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ όπου θα προσκυνήσουμε το σπήλαιο που γεννήθηκε ο Χριστός μας. Στη συνέχεια επίσκεψη στις  μονές των Ποιμένων, του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια επίσκεψη στις Μονές Αγίου Συμεών, Τιμίου Σταυρού. Δείπνο και ξεκούραση στο ξενοδοχείο. Προαιρετική νυχτερινή Θ. Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο
4η ΜΕΡΑ Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014
Μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τη Βηθανία, την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου και τα μοναστήρια της Ιεριχούς (Πρ. Ελισαίου και Σαρανταρίου Όρους). Επίσκεψη στον Ιορδάνη Ποταμό και επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στη Γεθσημανή. Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ΜΕΡΑ Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014
Μετά το πρωινό περίπατος στο λόφο της Σιών, την Οδό του Μαρτυρίου και το Πραιτώριο. Αναλόγως των συνθηκών επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ελεύθερος χρόνος και στις 14:00 αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Έλεγχος και στις 18:30 πτήση επιστροφής για Αθήνα. Άφιξη στις 20:30 περίπου.

Τιμή: € 400 και 300 δολλάρια ΗΠΑ
Για να θεωρείται κανονική και οριστική η εγγραφή και η δέσμευση της θέσης απαιτείται προκαταβολή: Πληροφορίες και εγγραφές στο 211 0123391 και στο info@travelogue.gr.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ - Αθήνα με EL AL
Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο στην Παλαιά Πόλη των  Ιεροσολύμων (4 βράδια)  με 4 προγεύματα και 4 δείπνα στο ξενοδοχείο. Ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Μεταφορές, μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί και μεταφορά στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα Φόροι αεροδρομίων. Αρχηγός – Συνοδός. Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.

ΔΕΝ περιλαμβάνονται: επισκέψεις σε χώρους που έχουν χρέωση εισόδου, τα φιλοδωρήματα και οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Επίσης πιθανές αυξήσεις που μπορεί να προκύψουν από την αλλαγή στους φόρους αεροδρομίων, λόγω ισοτιμίας δολαρίου και τιμής του πετρελαίου (εάν προκύψουν θα ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ στο κόστος της εκδρομής).Το κόστος της εκδρομής έχει υπολογιστεί με τις προσφορές εταιριών και ξενοδοχείων στις 25 Σεπτεμβρίου 2013.                                                                         Διοργάνωση: Travelogue, travel & tourism

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ: 
Για την είσοδο στο Ισραήλ τα διαβατήρια πρέπει να έχουν περιθώριο τουλάχιστον 6 μηνών. ΑΡΑ όσοι συμμετέχουν θα πρέπει τα διαβατήριά τους να λήγουν μετά τις 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014.
Εάν τα διαβατήρια λήγουν πριν τις 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014 πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εκδοθούν ΝΕΑ όσο το δυνατόν συντομότερα!
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Στο αεροσκάφος επιτρέπεται να παραδοθεί μόνο μία αποσκευή κατ’ άτομο συνολικού βάρους μέχρι 23 κιλών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: