2 Οκτ 2013

Προσκυνηματική Εκδρομή στα Ιεροσόλυμα με την Ι. Μ. Σύρου

Μία νέα προσκυνηματική εκδρομή διοργανώνεται στην Αγία Γη των Ιεροσολύμων με την Ιερά Μητρόπολη Σύρου, από 7-11 Νοεμβρίου 2013. Διαβάστε το εγκύκλιο σημείωμα που απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ.κ. Δωρόθεος στους ευσεβείς Χριστιανούς της περιφέρειάς του. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα που θα βρείτε στη συνέχεια. Δείτε και το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής που ακολουθεί.

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΣΥΡΟΥ
84100 ΕΡΜΟΥΠΟΛΙΣ
ΤΗΛ: 22810 – 82582 / Fax: 79382 - 83604
 
Ἀριθμ.Πρωτ.: 2379                                             Ἐν Ἑρμουπόλει, τῇ 13ῃ Σεπτεμβρίου 2013
Μνήμῃ   Κορνηλίου ἑκατοντάρχου & Ἱεροθέου ὁσίου

ΕΓΚΥΚΛΙΟΝ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πρός
τούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς
τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
διά τῶν κατά νήσους Ἡμετέρων Ἐπιτρόπων

ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΙΕΡΑ ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
ΑΠΟ 07 – 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ἀγαπητά μου πνευματικά παιδιά,
«Ἰδού ἀναβαίνομεν εἰς Ἱεροσόλυμα!.....»
Ὄνειρο ζωῆς κάθε Χριστιανοῦ εἶναι νά βαδίσει στούς τόπους, πού βάδισε ὁ Κύριος, νά ἐπισκεφθεῖ τά μέρη, στά ὁποῖα ἔζησε, δίδαξε, θαυματούργησε, σταυρώθηκε καί ἀναστήθηκε, καί νά προσκυνήσει τή Ναζαρέτ, τό σπήλαιο τῆς Βηθλεέμ, τά ρεῖθρα τοῦ Ἰορδάνου, τό Θαβώρ καί τήν Τιβεριάδα, τήν Ἱερουσαλήμ, τό φρικτό Γολγοθᾶ καί τόν Πανάγιο Τάφο!
Κάθε Χριστιανός, ὅταν βρεθεῖ στά θεοβάδιστα αύτά μέρη, ἀναγεννᾶται πνευματικά καί ἀναβαπτίζεται, καθώς βιώνει βῆμα πρός βῆμα τήν πραγματοποίηση τοῦ σχεδίου τοῦ Θεοῦ γιά τή σωτηρία τοῦ ἀνθρώπου.  
Κρίνοντας ὅτι ἡ πραγματοποίηση αὐτοῦ ἀκριβῶς τοῦ ὀνείρου τῶν Χριστιανῶν μας ἀποτελεῖ μία βασική ποιμαντική μας ὑποχρέωση, ἀποφασίσαμε νά διοργανώσει ἡ Ἱερά μας Μητρόπολη
ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΙΕΡΑ ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟ 07 – 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013,
ὑπό τήν γενική εὐθύνη τοῦ Ἀρχιερατικοῦ Ἐπιτρόπου τῆς ἱερᾶς νήσου Τήνου, Αἰδεσιμολ. Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανεροῦ
κατά τό ἐπισυναπτόμενο Πρόγραμμα καί καλοῦμε τούς εὐλογημένους μας Χριστιανούς νά συμμετάσχουν σ’ αύτήν καί νά καταθέσουν  ἔγκαιρα δηλώσεις συμμετοχῆς στόν κ. Νικόλαο Γκύζη, Πνευματικό Κέντρο Π.Ι.Ι.Ε.Τ., καθημερινά ἀπό 8 π.μ. ἕως 3 μ.μ. καί Παρασκευή 5-7 μ.μ. (Τηλ. 22830-22269, 6977712308 καί 6977446248).
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β'


Πρόγραμμα πενθήμερης Ιεράς Αποδημίας
 στους Αγίους Τόπους 7 – 11 Νοεμβρίου 2013

1η ΜΕΡΑ Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013
            Συγκέντρωση στις 8:00 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση με EL AL στις 10:25 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν και άφιξη στην Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται ο τάφος του Αγίου.  Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Φιλουμένου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013
            Στις 06:30, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε: το όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του, τη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Καπερναούμ, ενώ θα σταματήσουμε και στην Ι.Μ. Αγ. Γερασίμου του Ιορδανίτη. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο και δείπνο.
3η ΜΕΡΑ Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013
            Στις 06:30, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου και τα μοναστήρια της Ιεριχούς (Μονή Σαρανταρίου Όρους και Προφ. Ελισσαίου). Επίσκεψη στον Ιορδάνη Ποταμό στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου, όπου θα τελεστεί Αγιασμός. Επιστρέφοντας θα σταματήσουμε στη Βηθανία, θα επισκεφθούμε το Όρος των Ελαιών και τη Γεθσημανή. Δείπνο και διανυκτέρευση
4η ΜΕΡΑ Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013
            Πρωινή Θεία Λειτουργία στον Π.Ναό της Αναστάσεως και επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό. Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Επισκέψεις στις μονές: Αγίου Θεοδοσίου και Ποιμένων. Προσκύνημα στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ και  το σπήλαιο που γεννήθηκε ο Χριστός μας. Στη συνέχεια επίσκεψη στις Μονές Προφήτου Ηλιού, Αγίου Συμεών, Τιμίου Σταυρού και Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή.  Δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ΜΕΡΑ Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013
            Στις 6:30 πρωινό και τελευταία πρωινή επίσκεψη στο Ναό της Αναστάσεως.  Θα ακολουθήσει περίπατος στο λόφο της Σιών και το χώρο των Τζαμιών (όπου υπήρχε ο περικαλλής Ιουδαϊκός Ναός). Θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου, τα διαφορά μοναστήρια που υπάρχουν εκεί και το Πραιτώριο, επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Στις 14:00 αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Έλεγχος και στις 18:30 πτήση επιστροφής για Αθήνα. Άφιξη στις 20:30 περίπου.


Τιμή: 640 €
            Για να θεωρείται κανονική και οριστική η εγγραφή και η δέσμευση της θέσης απαιτείται προκαταβολή: €300 μαζί με φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου
Όλο το ποσό πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις  20/ 10 / 2013

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
            Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ - Αθήνα με EL AL
Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο: Gloria στην Παλαιά Πόλη των  Ιεροσολύμων (4 βράδια)  με 4 προγεύματα και 4 δείπνα στο ξενοδοχείο. Ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Μεταφορές, μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί και μεταφορά στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα Φόροι αεροδρομίων. Αρχηγός – Συνοδός. Ασφάλεια αστικής ευθυνης και επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια. 

            ΔΕΝ περιλαμβάνονται: επισκέψεις σε χώρους που έχουν χρέωση εισόδου, τα φιλοδωρήματα και οτιδήποτε άλλο δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα. Επίσης πιθανές αυξήσεις που μπορεί να προκύψουν από την αλλαγή στους φόρους αεροδρομίων, λόγω ισοτιμίας δολαρίου και τιμής του πετρελαίου (εάν προκύψουν θα ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ στο κόστος της εκδρομής).Το κόστος της εκδρομής έχει υπολογιστεί με τις προσφορές εταιριών και ξενοδοχείων στις 28 Αυγούστου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια: