27 Σεπ 2011

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού σήμερα στα Ιεροσόλυμα

Με κάθε λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα (27/14 Σεπτεμβρίου 2011) στην Ιερουσαλήμ η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Η γιορτή ξεκίνησε με την κάθοδο του Πατριάρχου και των Αρχιερέων από το Πατριαρχείο στο Ναό της Αναστάσεως. Εκεί τελέστηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν εκτός από τους Αρχιερείς του Πατριαρχείου και επίσκοποι από τις άλλες ορθόδοξες χώρες και την Ελλάδα.

26 Σεπ 2011

Εκδρομής συνέχεια (με φωτογραφίες)

Η εκδρομή μας συνεχίστηκε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου. Η μέρα ήταν σχεδόν ηλιόλουστη όταν ξεκινήσαμε με το πρώτο μας προσκύνημα στη μονή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Στη συνέχεια βρεθήκαμε στην Ορεινή και στη μονή  του Τιμίου Σταυρού. Εκεί είχαμε την ευκαιρία να προσκυνήσουμε στον τόπο όπου κατά την παράδοση ήταν φυτεμένο το δέντρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Κυρίου μας. Το μοναστήρι αυτό πανηγυρίζει την πρώτη Κυριακή μετά την Ύψωση. Στη διαδρομή μας προς τη Βηθλεέμ τα σύννεφα που είχαν  εμφανιστεί νωρίτερα άρχισαν να πυκνώνουν, αλλά δεν μας ανησύχησαν…

25 Σεπ 2011

Εκδρομής συνέχεια...

Η εκδρομή μας συνεχίζεται… Την Πέμπτη μετά το γεύμα μας πήγαμε όλοι μαζί στο Ναό της Αναστάσεως και προσκυνήσαμε με την άνεση μας και αφού ολοκληρώσαμε τη γνωριμία επισκεφθήκαμε τα μοναστήρια της Σεϊδανάγιας (μας μίλησε η γερόντισσα Σεραφείμα) και της Μεγάλης Παναγίας (μας μίλησε η αδελφή Ειρήνη).

22 Σεπ 2011

Καλημέρα από την Ιερουσαλήμ!

Με τη βοήθεια του Θεού, βρισκόμαστε για άλλη μία φορά στην Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ μαζί με μία ομάδα προσκυνητών για τους εορτασμούς της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. 

15 Σεπ 2011

Ολοκλήρωση της εκδρομής μας στην Πάτμο (και φωτογραφίες)

Με τη βοήθεια του Θεού ολοκληρώθηκε σήμερα (Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011) η εκδρομή μας στην Πάτμο. Το πρωί ανηφορήσαμε στη Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού. Η μέρα ήταν υπέροχη, ηλιόλουστη και ζεστή και είχε τέτοια διαύγεια που φαίνονταν όλα τα γύρω νησιά του Αιγαίου. Πριν ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με τη Χώρα, όλοι μαζί φωτογραφηθήκαμε με φόντο τη Σκάλα και το λιμάνι της. 

14 Σεπ 2011

Σήμερα 14 Σεπτεμβρίου στην Πάτμο (και φωτογραφίες)

Σήμερα 14 Σεπτεμβρίου η εκκλησία μας τιμάει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Από νωρίς το πρωί όλη η ομάδα βρεθήκαμε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός του Ηγαπημένου. Συμμετείχαμε στη Θεία Λειτουργία και ασπαστήκαμε όλοι τον Σταυρό, λαμβάνοντας ευλογημένο βασιλικό. Στη συνέχεια, μετά το σύντομο κέρασμα, ακούσαμε την ιστορία της μονής και αναχωρήσαμε για το Ιερό Σπήλαιο της Αποκαλύψεως. 

13 Σεπ 2011

Ξεκίνησε η εκδρομήμας στην Πάτμο (φωτογραφίες)

Από χθες το μεσημέρι ξεκίνησε η νέα μας εκδρομή στο Ιερό Νησί της Πάτμου. Με την ομάδα των προσκυνητών ταξιδέψαμε με το ΔΙΑΓΟΡΑ και γύρω στα μεσάνυχτα φτάσαμε στο λιμάνι της Πάτμου. Το ταξίδι μας είχε αρκετές αναταράξεις από τα μποφόρ που συναντήσαμε για μεγάλο διάστημα στο Αιγαίο, αλλά φτάσαμε πολύ καλά και πήγαμε στο ξενοδοχείο μας για ύπνο και ξεκούραση...   

12 Σεπ 2011

Αναμνήσεις και φωτογραφίες από την εκδρομή της Άμφισσας

Η εκδρομή από την Άμφισσα ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες και όλοι οι προσκυνητές (όπως διαβάζουμε και στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης) πέρασαν ένα ευλογημένο και αξέχαστο διάστημα στην Αγία Γη. Την εκδρομή συνόδευε ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Καλύβας που με προθυμία τελούσε δέηση σε όλα σχεδόν τα μέρη που βρεθήκαμε. Εκτός από αυτά που είχαμε στο πρόγραμμα πήγαμε και σε κάποια επιπλέον, ενώ σίγουρα μας συγκίνησε όλους μας η συμμετοχή μας στην επιστροφή της εικόνας της Παναγίας μας από τη Γεθσημανή.

6 Σεπ 2011

Η άνοδος της εικόνας της Θεοτόκου στα Ιεροσόλυμα (βίντεο)

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου στα Ιεροσόλυμα έγινε μία σεμνή και συγκινητική τελετή. Ήταν η μέρα που το Πατριαρχείο μας τιμούσε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (23 Αυγούστου) και μετά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Θεομητορικό Μνήμα στη Γεθσημανή σχηματίστηκε λιτανεία στην οποία ο ηγούμενος της Γεθσημανή Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος κρατώντας στην αγκαλιά του την ιερά εικόνα της Θεοτόκου την επανέφερε στο Μετόχι της Γεθσημανή.